ARHETIPOVI

Nevjerojatni potez Meghan Markle: Riječ staru 470 godina vojvotkinja želi zaštititi i to zbog svog podcasta?!

06.04.2022 u 11:22

Bionic
Reading

Budući da je odlučila da se u imenu njezinog Spotifyja podcasta nađe riječ 'arhetipovi', Meghan Markle tu je istu riječ odlučila zaštititi, što, najjednostavnijim rječnikom znači da neće dopustiti nikome da ju koristi, iako se u engleskom jeziku prvi puta pojavila prije nevjerojatnih 470 godina

Koliko daleko može ići sebičnost, dokazala je još jednom Meghan Markle, koja sada želi službeno zaštiti povijesnu riječ 'arhetipovi' i to nakon što je najavila da će prve serije njezinog podcasta za streaming diva Spotify nositi ime 'Archetypes'.

Vojvotkinja od Sussexa podnijela je zahtjev Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo u Americi još prošlog mjeseca i to za riječ koja potječe iz starogrčkog jezika, a prvi puta je upotrebljena u engleskom rječniku oko 1540. godine.

Ta riječ se koristi u nizu stvari i usluga koja su u područjima kulturnog tretmana žena, kao i stereotipa s kojima se žene suočavaju, pa tako možemo naći u podcastima, televizijskim programima, na DVD-ovim, CD-ima, u zabavnom sektoru koji se distribuiraju putem satelitske i kabelske televizije, na globalnim računalnim mrežama, internetu, mobilnim aplikacijama, webcastima, streaming medijima....

  • +9
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Zahtjev je podnesen u ime Archewell Audija, jedne od 11 osnovanih tvrtki princa Harryja i Meghan Markle, otvorenih u Delawareu, raju za poreznike. Ukoliko im zahtjev bude odobren, to će značiti da će zaštitni znak biti u njihovom vlasništvu, a ne u vlasništvu Spotifyja, koji im je po ugovoru platio već 18 milijuna funti.

Meghan bi se zbog ovog poteza mogla naći u sukobu, ali i u sudskim tužbama s tvrtkama koje već odavno koriste taj naziv u svome imenu.