UNOSAN UGOVOR

Netflix izdvojio čak 100 milijuna dolara za produljenje prava na prikazivanje serije 'Prijatelji'

05.12.2018 u 10:10

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana obožavatelje je šokirala vijest da kultni 'Prijatelji' odlaze s Netflixa, odnosno da se od početka 2019. više neće moći pratiti na toj televizijskoj platformi. Razočarani fanovi brzo su dobili i potvrdu da će nezaboravni stikom ipak ostati na Netflixu kroz iduću godinu, a sve zahvaljujući milijunima dolara

Jedna od najgledanijih serija svih vremena ponovno je pokazala koliko je i dalje snažna i obožavana. Čak 24 godine nakon početka snimanja obara sve rekorde, a tome u prilog ide i njezina dostupnost na Netflixu, američkom pružatelju Internet streaming usluga na zahtjev.

Medijski div našao se nakratko u problemu kada je Warner Bros, kompanija u čijem se studiju snimalo svih 10 sezona 'Prijatelja' odlučila prekinuti suradnju s početkom 2019. godine.

Serija 'Prijatelji' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zbog ogromnog gledateljskog interesa, Netflix je izdvojio nevjerojatnih 100 milijuna dolara kako bi kroz narednu godinu zadržali ekskluzivna prava na prikazivanje serije. To znači da je za svaku epizodu plaćeno 423 tisuće dolara.

Prema podacima koje navode američki mediji, Netflix je do sada izdvajao tek 30 milijuna dolara za prava prikazivanja 'Prijatelja'.