'zdrpi lovu i zbriši'

Nestao s novcem: Zbog prijevare promotora otkazan zagrebački koncert Enriquea Iglesiasa

20.11.2019 u 14:29

Bionic
Reading

Nedavno se počelo govoriti o otkazivanju nastupa svjetski poznatog glazbenika koji je trebao nastupiti u 1. prosinca u zagrebačkoj Areni, no danas je ta vijest potvrđena. Enrique Iglesias ne stiže i to zbog lažnog promotora

'Enrique Iglesias je otkazao nekoliko koncerata u istočnoj Europi nakon prijavljenih prijevara od strane promotora', navodi MSN. Osim u Hrvatskoj latino zavodnik je u prosincu imao zakazane koncerte u Latviji i Bjelorusiji, ali svi su koncerti naprasno otkazani nekoliko tjedana prije dogovorenih datuma. Na latvijskoj stranici Bilesu Serviss stoji da su Enriqueovi predstavnici u Agenciji za kreativnu umjetnost otkazali koncerte zbog nepoštivanja ugovorne obveze promotora.

Pollstar pak donosi kako je ArtBG prevario fanove za novac, promovirajući koncerte bez plaćanja pjevači i njegovom timu. Tim Enriquea Iglesiasa poručuje da će organizirati nove datume na 'sličnim lokacijama' te da se otkrio da se ArtBG predstavljao kao lokalni promotor Bryana Adamsa i Joséa Carrerasa.

Njihovi kontakti u Ateni su potkrijepili priču navodeći kako je 'lažni promotor uzeo novac i otišao' ne isplativši ni dvorane niti umjetnike.

Izvor: Društvene mreže