JASON jAMES rICHTER

Nekad je bio zvijezda dječjeg filma 'Moj prijatelj Willy', a danas izgleda ovako

04.04.2018 u 12:02

Bionic
Reading

Mnogi ga se dobro sjećaju kao Jesseja koji je odrastajući bez svojih bioloških roditelja, često mijenjao udomitelje i imao jednog prijatelja kojega je posebno volio i cijenio - orku Willyja. 38-godišnji glumac Jason James Richter danas iza sebe broji niz uspješnica, karijeru bass gitariste, a ove godine pojavljuje se u čak osam filmova

Jason James Richter rođen je u Medfordu, u Oregonu. Svjetla pozornice su mu bliska odmalena budući mu je majka bila glumica. Obitelj je neko vrijeme živjela na Havajima, gdje ga je otkrila japanska agencija za uloge. Vjerujući da bi mogao biti uspješan na televiziji, agencija ga je prijavila za tri različita televizijska spota. Nakon toga Jason i njegova obitelj preselili su u Los Angeles kako bi se mogao marljivije posvetiti glumi. Svoju karijeru kao trinaestogodišnji dječak u filmu 'Moj prijatelj Willy' prije 25 godina. Ulogu u omiljenom dječjem filmu devedesetih dobio je u konkurenciji između 4000 dječaka.

#throwback #mondaymotivation Hiking valley of Fire. #2018

A post shared by Jason👀Richter (@jason_james_richter) on

Nakon toga pojavio se u trećem nastavku filma 'Beskrajna priča', te seriji 'Sabrina, mala vještica'. Kad je navršio 18 godina, posvetio se glazbi i bendu Fermata u kojem je svirao bass gitaru te je napravio osmogodišnju stanku od svijeta filma.

Godine 2009. Jason je bio gostujući glumac u epizodi serije 'Kosti', a 2011. u 'Zločinačkim umovima'. Među ostalim, glumio je u filmovima 'Tekken', 'Last Rampage: The Escape of Gary Tison', 'High and Outside', a ove godine Ove godine pojavljuje se u čak osam filmova. Danas se bavi se i produkcijom filmova.

Jason James Richter Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia