UDOBNO I TOPLO

Vraća se još jedan trend koji smo obožavali u 90-ima

02.02.2018 u 06:46

Bionic
Reading

Modni svijet se ne prestaje inspirirati 90-ima, pa smo nakon udobnih traperica ravnih nogavica, topova koji otkrivaju struk i tzv. kitten cipela svjedoci još jednog povratka - odjeće načinjene od udobne i tople tkanine, tzv. chenillea

Radi se o pletivu specifičnog sjaja koje pomalo podsjeća na baršun, a savršeno je za udobnu i toplu odjeću poput haljina, vesti, džempera, šalova ili kapa.

Inače, zanimljivo je da je ova tkanina prvi put korištena u Francuskoj u 18. stoljeću prije nego što su je prigrlili škotski proizvođači pletenine, a zatim se počela koristiti i za presvlačenje namještaja i uređenje interijera.

  • +34
Trend upečatljivih vesti Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Iako se nekad smatrao luksuznim, chenilleu je popularnost počela padati kad su druge tkanine poput kašmira, merino vune i drugih prirodnih materijala postajale sve dostupnije. U 90-ima njegova je modna dominacija bila na vrhuncu: vjerojatno nije bilo tinejdžera koji u svojoj garderobi nije imao barem džemper ili šal od ove tople i meke tkanine, ali ruku na srce - i pomalo jeftinog izgleda.

  • +7
Vraća se hit tkanina devedesetih Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Sredinom devedesetih odjeću od ove tkanine popularizirala je i glavna junakinja hit serije 'I to mi je neki život' Angela Chase, koju je igrala Claire Danes. Njezina Angela nije izlazila iz udobnih oversized vesti s grunge štihom, a naravno da je i među njezinim outfitima bilo podosta odjeće od ove meke tkanine.

Nakon toga chenille polako nestaje s modne scene, da bi njegova hibernacija iznenada prestala poslije predstavljanja prošlogodišnjih jesensko/zimskih kolekcija, kad smo odjeću od ove prepoznatljive tkanine vidjeli i na modnim revijama Salvatorea Ferragama, Jasona Wuua, Rosette Getty

Ako još razmišljate o tome možete li se zamisliti u ovoj tkanini, jedno je sigurno: njene tople niti dobro će vas zagrijati kad celzijevci naglo počnu padati pa nećete pogriješiti ako se odlučite za nju.