Jedan hit pa - zaborav

Sjećate li se američkog repera Vanilla Icea? Evo što sad radi

03.11.2017 u 11:20

Bionic
Reading

Američki reper Rob Van Winkle, poznatiji kao Vanilla Ice, prije drugih bijelih izvođača poput Eminema i Everlasta probio se u crnačkom svijetu hip-hop glazbe. Nakon što je pokorio glazbene ljestvice hitom 'Ice Ice Baby', prvim hip-hop singlom koji je osvojio vrh Billboardove ljestvice, povukao se iz zvjezdanog svijeta. Danas je agent za nekretnine i podučava kako zaraditi od prodaje kuća

Danas Vanilla Ice spada među one pjevače koje opisuju kao žrtve prokletstva jednog hita, a njegovu 'karijeru' kritičari često nazivaju nacionalnim simbolom neuspjeha i predmetom javnog izrugivanja.

U devedesetima, dok je njegov hit žario i palio, napravio je pogrešnu poslovnu odluku. Potpisao je ugovor sa izdavačem SBK-om, koji mu je platio da odustane od svog stila i postane više komercijalan, zbog čega se Vanilla kasnije kajao. Izdavačka kuća je bez njegovog znanja objavila biografiju koja je većim dijelom bila izmišljena. To je danas 50-godišnjeg repera dovelo do nekontroliranog korištenja opijata te do pokušaja suicida

Proteklih godina je imao i problema sa zakonom. Među ostalim s policijom, jer se fizički sukobio sa svojom sada već bivšom suprugom Laurom.

  • +2
Vanilla Ice Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon što mu je karijera krenula nizbrdo naučio je sve što se moglo naučiti o nekretninama i pokrenuo svoj posao - portal za nekretnine. Danas dijeli savjete investitorima kako mogu profitirati od prodaje kuća. Sam kupuje kuće ispod cijene te ih renovira i onda prodaje po dvostruko većim cijenama. O svemu je napisao i knjigu te snimio reality 'The Vanilla Ice Crew'.

Prije dvije godine je optužen da je ukrao stvari iz kuća koje je obnavljao. Navodno je ukrao bicikl, grijač za bazen, namještaj i još neke stvari iz napuštene kuće na Floridi. Svih optužbi je oslobođen jer je njegov odvjetnik bio dovoljno sposoban da sklopi dobar dogovor. Vanilla je odradio svojih 100 sati društveno korisnog rada gradeći kuće i devet se mjeseci nije upuštao ni u kakve nevolje pa je sud zaključio kako je bio dobar i sve mu oprostio.