OTVORILA DUŠU

Nakon šokantnog priznanja Linde Evangeliste o zahvatu koji joj je uništio izgled, podršku joj dale slavne kolegice: 'Briznula sam u plač kad sam to pročitala'

24.09.2021 u 09:50

Bionic
Reading

U ispovijesti koju je ovih dana nakon pet godina šutnje podijelila na Instagramu, slavni supermodel 90-ih Linda Evangelista navodi kako je zbog estetskog zahvata koji ju je učinio neprepoznatljivom ostala bez sredstava za život, pala u depresiju i prema sebi osjećala najveći prezir. Evangelista je protiv Zeltiq Aestheticsa, matične tvrtke koja stoji iza CoolSculpting postupka koji ju je učinio neprepoznatljivom, podnijela sudsku tužbu u kojoj navodi da je zbog podvrgavanja tom estetskom postupku prije pet godina bila prisiljena odbiti važne angažmane u poslu modela

Među tim angažmanima, navodi časopis People, je bilo i ponovno okupljanje supermodela 90-ih Cindy Crawford, Naomi Campbell, Helene Christensen, Carle Bruni i Claudije Schiffer na pisti Versaceove modne revije proljeće/ljeto 2018.

U sudskim dokumentim navodi se kako je Linda Evangelista propustila tijekom Tjedna mode prošetati modnom pistom s ostalim originalnim supermodelima na Versaceovoj reviji u rujnu 2017. godine, kao i na reviji Dolce & Gabbana, zbog fizičkih ozljeda i unakaženosti koje je pretrpjela nakon Zeltiqovog CoolSculpting postupka te višestrukih invazivnih zahvata i operacija koje je prošla po Zeltiqovom nalogu kako bi pokušala ispraviti te ozljede.

Evangelista, Crawford, Campbell, Schiffer i Christensen, uz Christy Turlington i Elle Macpherson, Times je 1996. godine okrunio kao 'legende modne piste' i definirao generacijom modela.

  • +11
Linda Evangelista Izvor: Profimedia / Autor: Balawa Pics / Balawa Pics / Profimedia

Iako su mnogi supermodeli nastavili raditi i modelirati do danas, Evangelista je u objavi na Instagramu pratiteljima otkrila kako je iz posljednjih godina nestala iz javnosti zbog štete koju joj je nanio CoolSculpting tretman, proznavši da je nakon što je postupak pošao po zlu postala samotnjak.

U iskrenoj objavi Evangelista navodi da je brutalno unakažena te da joj je postupkom broj masnih stanica povećan umjesto smanjen, zbog paradoksalne masne hiperplazije (PAH), nuspojave za koju, kako kaže, nije bila upozorena prije postupka.

'Zbog PAH-a ne samo da sam ostala bez sredstava za život, već sam zbog njega pala u duboku depresiju, tugu i prema sebi osjećala najveći prezir', napisala je Evangelista na Instagramu.

Dijeljenje svoje priče s javnošću, o čemu je šutjela pet godina, i poduzimanje pravnih radnji, objašnjava supermodel, pokušaj je oslobađanja srama i kretanja prema naprijed.

'U tom sam procesu postala samotnjak, a s ovom tužbom želim krenuti dalje, skinuti sa sebe taj sram i ispričati javno svoju priču. Umorna sam od ovakvog života. Voljela bih da ponovno mogu izaći iz kuće uzdignute glave, unatoč tome što više ne ličim na sebe', kaže Evangelista.

Podršku su joj odmah pružile slavne kolegice iz generacije, a među prvima je to učinila Naomi Campbell.

'Divim se tvojoj hrabrosti i snazi da podijeliš to iskustvo i da više ne budeš taoc svega. Znaš da te volim. Svi te volimo.'

'Tvoja snaga i nepokolebljivost Linda ostat će uvijek prepoznatljivi i kultni. Bravo!', komentirala je njenu objavu Cindy Crawford, šaljući joj emotikon poljupca., dok je Christy Turlington napisala: 'Voljena si.'

Supermodel Paulina Porizkova, koja je nerijetko brutalno iskrena u vlastitim borbama na društvenim mrežama, pohvalila je Evangelistu zbog hrabrosti.

'Strašno mi je žao zbog svega što si prošla. No izaći iz sjene i hrabro sve priznati je znak snage i hrabrosti. Divim ti se i dobrodošla natrag na svjetlo kamo i pripadaš'

'Trebala bi mi ogromna hrabrost i snaga da napišem ove riječi. Iskreno mogu reći da sam briznula u plač čitajući ovo. Ne samo zato što sam u svom srcu znala da nekako u tišini prolaziš kroz nešto duboko osobno i uznemirujuće, već i zato što sam mislila na sve ožiljke koje život ostavlja na svima nama, bilo fizičke ili emocionalne, i koliko dugo patimo, uglavnom u tišini i sami. Toliko je važno i lijepo kad netko izađe iz sjene i bude brutalno iskren i stvaran. Hvala ti na tvojoj vanjskoj i unutarnjoj ljepoti', komentirala je Evangelistinu objavu Helena Christensen.