FENOMEN

Može li luđe od ovog? O prekidu Shakire i Piquea učit će se i na fakultetu

17.04.2023 u 13:04

Bionic
Reading

Da je prekid kolumbijske pjevačice i španjolskog nogometaša doslovce zaludio svijet govori i najnovija informacija da će o istome učiti studenti fakulteta Castilla-La Mancha (UCLM)

U trenucima kada su odlučili da je za njih najbolje da krenu svatko svojim putem, Shakira i Gerard Pique zasigurno ni u najluđim snovima nisu sanjali kako će njihov prekid zaluditi čitav svijet. Osim što se ljubavnim neuspjehom slavna Kolumbijka inspirirala do te mjere da snimi pjesmu 'BZRP Music Sessions #53', koja je na YouTubeu pogledana više od 500 milijuna puta.

Uz to pjesma je u prva 24 sata srušila čak 14 Guinessovih rekorda, a kao vrhunac svega, o njihovom će se prekidu učiti i na fakultetu Casilla-La Mancha (UCLM). Kako su najavili s fakulteta, sa studentima će proučiti posljedice razlaza iz različitih područja prava - od prava na privatnost, preko prava na čast, ali i sam imidž pa sve do međunarodnog prava.

Riječ je o konferenciji pod nazivom 'Pravne implikacije slučaja Shakira i Pique u vezi sa sesijom 53 BZRP', koja će se 13. travnja održati na fakultetu u Cuenci, a namijenjen je studentima prava, ali i svim ljudima koji su žele doznati više.

  • +6
Pique i Shakira Izvor: Profimedia / Autor: Ulmer / imago sportfotodienst / Profimedia

Svrha ove konferencije nije ništa drugo nego 'približiti studentima neka relevantna pravna pitanja koristeći temu o kojoj znaju iz medija i koja ih zanima'.

Inače, ovo nije prvi puta da se pop kultura infiltrirala u obrazovne ustanove. Tako je u rujnu 2002. objavljeno kako su Sveučilište New York i Sveučilište San Diego organizirali tečaje o utjecaju i doprinosu Lane Del Rey i Bad Bunnyja.