ponosna na svoj kraj

Mostarka Ornela Vištica napisala zanimljiv status na temu Hercegovaca

09.11.2021 u 11:12

Bionic
Reading

Glumica je najnoviju objavu na društvenoj mreži naslovila 'O Hercegovini i Hercegovcima', a pretpostavlja se da ju je na to da se osvrne na ovu temu, potaknula nedavna objava kolegice Marijane Mikulić koja je objavila poruke u kojoj ju jedna pratiteljica na Instagramu proziva zbog njezinog podrijetla

'Svašta sam znala pročitati i činjenica postoji kako se rade podjele i predrasude u društvu prema mjestu rođenja i stvara određeni animozitet. Rođena sam u Hercegovini i pri dolasku u Zagreb, sam upisala fakultet na osnovu onoga što sam tada zaokružila na papiru, što sam pripremila za taj ispit, jednako kao i tisuće njih tad, koji su rođeni u raznim gradovima. Bez ikakvog problema upisana', započela je svoju objavu Ornela Vištica.

'Kad sam došla na ispit na Akademiji, (tri mjeseca nakon) osjećala sam sigurnost jer sam tad već upisala kroatistiku. Na ispitu za glumu, prvo su tražili od mene Krležin monolog, a tek kasnije sam izgovorila mjesto svog rođenja. Mogla sam birati što studirati, nikoga ništa nisam morala moliti. Ponude za snimanje, za posao sam uvijek mogla birati, znala sam imati po dva ugovora ispred sebe i razmišljati koji potpisati…', nastavila je glumica rodom iz Mostara.

'Ponašanje, rad, suze, odricanje, poštena predanost i ljubav jer volim ono što radim, me uvijek vodila i vodi kroz život. Možete biti rođeni u Africi, Hercegovini, u maloj ulici, trošnoj kućici ili u visokom neboderu no samo predanim radom, (i sposobnošću) možete postići sve što želite. Život je borba, a najkvalitetniji postaju i opstaju gdje god bili rođeni', zaključila je objavu.

  • +3
Ornela Vištica Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX