JEDNA OD NAJPOPULARNIJIH 90-IH

Mnogi su kultnu seriju 'Život na sjeveru' pratili upravo zbog zgodnog Eda; evo čime se on danas bavi, ali i kako izgleda

23.12.2020 u 06:31

Bionic
Reading

Prošlo je točno 30 godina otkako se na televizijskim ekranima pojavila serija koja je osvojila gledatelje svojom jednostavnošću i naizgled stvarnim međuljudskim odnosima žitelja gradića Cicelyja na Aljasci. Uz Roba Morrowa i Johna Corbetta, gledateljicama je posebno u sjećanju ostao Darren Burrows

Popularna američka dramska serija prikazivala se od 1990. do 1995. na CBS-u, ali i na malim ekranima u Hrvatskoj. Bila je emitirana u šest sezona, a snimljeno je više od 100 epizoda. Već od prve bilo je jasno da je u pitanju serija s poprilično drugačijim konceptom od onog koji su imale one do tada emitirane.

Izvor: Društvene mreže

Prvotno su autori (Brand i Falsey) došli na ideju da kreiraju seriju o nesretnom doktoru u močvarama Louisiane, okruženom aligatorima i čudnim potomcima francuskih došljaka, no ubrzo su shvatili da bi takav scenarij bio odveć pitom i romantičan. Stoga priču sele u brutalnije krajeve Aljaske, među sobove i jelene. Tijekom emitiranja kultna serija je zaradila čak 57 nominacija za razne nagrade, a osvojila je njih 27, uključujući tri Emmyja i dva Zlatna globusa.

Otkako je završilo snimanje serije, zvijezde 'Života na sjeveru' imale su razne angažmane, a neki od njih su djelomično zanemarili glumu te promijenili profesiju. No Darren Burrows nije jedan od njih.

U seriji 'Život na sjeveru' bio je Ed Chigliak, mladić poluindijanskog podrijetla kojeg su poslije rođenja napustili roditelji, a odgojili lokalni Tlingiti. Obavljao je čudne poslove za Mauricea i honorarno radio u lokalnoj trgovini mješovite robe. Obožavao je filmove i nadao se da će postati redatelj.

Serija 'Život na sjeveru' Izvor: Profimedia / Autor: UNIVERSAL TV - Album / Album / Profimedia

Nakon toga pojavio se u brojnim filmovima i TV serijama. Među ostalim, u romantičnoj rock'n'roll satiri 'Plačljivko' (u kojem je glumio s Johnnyjem Deepom, Iggyjem Popom i Tracy Lords), Spielbergovom 'Amistadu', 'Divlji dan u Los Angelesu', 'Love is Strange', 'Forty Shades of Blue', u šestoj epizodi 'Dosjea X' i u devetoj sezoni serije 'CSI: Crime Scene Investigation'. Bavio se i režijom.

Upravo je Darren Burrows 2016. pokrenuo crowdfinding kampanju pod nazivom 'Northern Exposure: Home Again' s ciljem da napravi nove epizode serije koja ga je proslavila. Projekt zasad nije uspio, no prema novim najavama, fanovi bi u skorije vrijeme mogli doći na svoje.

Posljednjih godina ne bavi se glumom. Živi na farmi u Wichiti sa suprugom Melindom Delgado, s kojom se vjenčao u lipnju 1993., a u braku su dobili četiri sina.