upozorenje za sve

Mirna Zidarić objavila uznemirujuću fotografiju posljedice koronavirusa: 'Nije neki prizor, ali imajte ga na umu svaki put kad poželite skinuti masku ili ju odbijate nositi'

17.08.2020 u 12:33

Bionic
Reading

Sportska novinarka preboljela je koronavirus u lipnju, nakon što se zarazila na Adria Touru u Zadru, poslije kojeg su pozitivni bili i Novak Đoković, Goran Ivanišević i Borna Ćorić. Sada je pokazala koliki utjecaj taj virus može ostaviti na tijelo

Kao što su istraživanja pokazala, opadanje vlasi uslijed stresa pod kojim je tijelo izloženo koronavirusu jedna je od nuspojava ove zaraze. Liječnici nisu tako iznenađeni ovom pojavom, tim više što sve veći broj pacijenata koji se oporavljaju od koronavirusa prijavljuje gubitak kose nakon prebolijevanja Covida.

Prije nekoliko dana glumica Alyssa Milano na svom Instagramu podijelila je video u kojemu vidno potresena obožavateljima pokazuje koliko kose gubi samo jednim četkanjem, kao posljedicom prebolijevanja koronavirusa.

S istim problemom suočila se i Mirna Zidarić te je objavila fotografiju nakon četkanja kose i time upozorila sve da epidemiološke mjere treba shvaćati ozbiljno.

'Nije neki prizor, ali imajte ga na umu svaki put kad poželite skinuti masku ili ju odbijate nositi... Ovo je nakon jednog četkanja i tako je svaki dan, nadam se još kratko jer ponestat će zaliha', poručila je na društvenim mrežama.

'Za razliku od tenisača sudionika Adria toura u Zadru koji su pozitivni na C19 i nemaju simptome, u mom se slučaju infekcija nakon 48 sati manifestirala tipičnim simptomima poput blago povišene temperature, glavobolje i opće slabosti. Čim sam pročitala da je Borna Ćorić, s kojim sam snimala intervju, pozitivan, bilo mi je jasno da bi to moglo biti to, a nakon što je naknadno i Đoković objavio svoj nalaz - dvojbe nije bilo', ispričala je ranije za tportal.

Zgodna HRT-ovka trenutno skuplja snagu i energiju na najljepši mogući način - boraveći na moru i to u svojoj vikendici u Primoštenu. Ondje se opušta u društvu obitelji uz more i vježbanje, a prije nekoliko dana posjetila je i Šibenik.