oporavak na moru

Sve bolje se osjeća: Mirna Zidarić poslala važnu poruku svojim pratiteljima

24.07.2020 u 14:38

Bionic
Reading

Poznato je kako se jedna od najdugovječnijih sportskih novinarki posvećena zdravom životu i redovitom vježbanju bez kojeg ne može zamisliti dan. Dobra forma je među ostalim pospješila i brži oporavak od koronavirusa

Dugogodišnja HRT-ova voditeljica Mirna Zidarić ove je zime navršila 50. rođendan te je time ušla u svoje šesto desetljeće života, a svaki dan počinje jogom. Kada ima vremena, otkrila je ranije, vježba 45 minuta, a ako je u žurbi, odradi dvadeset minuta treninga.

Nakon joge, rekla je, u novi dan kreće čila, vedra i vesela. Tijekom izolacije i oporavka od koronavirusa skrasila se u Dalmaciji, a najviše joj pomaže upravo - tjelovježba. 'Vlastito tijelo najbolji je i najvažniji alat na kojem i s kojim valja svakoga dana pomno raditi', poručila je u najnovijoj objavi na Instagramu.

Osim što uživa u ljetu i suncu, Mirna se na društvenim mrežama šali sa svojim prijateljima i pratiteljima. Nakon što je u šumi pronašla štand za prodaju palačinki, napisala je da mijenja profesiju.

Tada je za HRT opisala kako izgleda njezin život nakon koronavirusa:

'Osim fizičkih simptoma, smatram da su psihički kudikamo izazovniji jer strepite za svoje bliže i dalje kontakte, a ne možete vratiti vrijeme, već se, potpuno bespomoćni, samo možete nadati najboljem, odnosno da se nitko neće zaraziti. Kada i to pregrmite te nakon 18 dana dobijete negativan nalaz, budite spremni da će vas ljudi u širokom luku izbjegavati, naglo mijenjati smjer kretanja iako ste skriveni iza maske, a vi ćete bez obzira na to biti sretni jer je sve prošlo relativno glatko u odnosu na vijesti koje pristižu sa svih strana svijeta. Jesam li iznimka ili pravilo, tek ćemo vidjeti, no svakako ću donirati krvnu plazmu u svrhu pronalaska lijeka kako bi u š̌to kraćem roku ova psihoza prerasla u suživot s koronavirusom u moru drugih i brojnih izazova modernog življenja'.