od istre do dalmacije

Korona ih nije omela: Poznati su se otisnuli prema svojim omiljenim ljetnim odredištima

01.08.2020 u 20:16

Bionic
Reading

U jeku pandemije mnogi više ne mogu izdržati, a da ne otputuju nekamo i napune baterije. U kasno proljeće odmarali su se uz rijeke, u šumama i na planinskim putevima, a sada odlaze u svoje obalne oaze. Među njima su i naši poznati, od kojih su se i neki koji inače ne provode ljeto u Hrvatskoj ovog puta skrasili na našoj obali

Umjesto na strane, egzotične destinacije, u Hrvatsku su ove pohrlili i naši nogometaši te se sa svojim obiteljima odmaraju duž Jadrana. Među njima su Mario Mandžukić, ali i Andrej Kramarić, koji je djevojku Miju Ćurković počastio odmorom na Visu, Šolti, u nacionalnom parku Paklenica te na Korčuli. Osvajač Zlatne lopte i aktualni osvajač španjolskog prvenstva Luka Modrić svoj odmor provodi također u Lijepoj Našoj. Na svom Instagramu podijelio je video s kćerkom Emom, s kojom igra 'škare, kamen, papir', nakon čega skaču u more.

Nogometaš Bayerna Ivan Perišić svoju je pauzu između kraja njemačkog prvenstva i nastavka Lige prvaka u Lisabonu proveo u rodnom Omišu. Odmor u Hrvatskoj iskoristio je i da u Grohotama na otoku Šolti razmijeni bračne zavjete sa suprugom Josipom pa su tako 17. srpnja ove godine sklopili i crkveni brak. I glazbenici su otišli na more. Nina Badrić već se opušta na južnom dijelu Jadrana, na Hvaru, koji naziva svojim drugim domom, a Maja Šuput sa suprugom Nenadom već je proputovala Jadran od Istre do Korčule.

Bojana Gregorić Vejzović tradicionalno se odmara u obiteljskoj kući svog supruga na Pelješcu, a ondje je svoju oazu našla i urednica i voditeljica HRT-ova 'Dnevnika' Marta Šimić Mrzlečki. Baterije u Splitu iz Samobora je došla napuniti Ana Sasso, a i Viktorija Đonlić Rađa, bivša manekenka i pjevačica koja je nakon preseljenja u Zagreb jedva dočekala guštati u dalmatinskim destinacijama sa suprugom Dinom i njihovim sinovima. Jedna od omiljenih im je Vis.

Na Visu već godinama ljetuje i Luka Nižetić. Pjevač je 2013. godine u uvali Komiže otvorio gastronomski raj, restoran Fabrika. Ondje je već neko vrijeme i glumica Ana Maras Harmander, a kratko je bila i Jelena Veljača. Televizijska voditeljica Anja Alavanja Romac svake godine odlazi u Murter. U Šibensko-kninskoj županiji, točnije u Primoštenu, svake godine se skrasi Mirna Zidarić, dok se u Pirovcu, rodnom mjestu njezine mame, odmara Nevena Rendeli Vejzović. Severina se opušta u svom Splitu. Nakon pomirenja s dugogodišnjim suradnikom i menadžerom Tomicom Petrovićem puni baterije u društvu prijateljica i majke Ane.

Nakon što je snimio scene za seriju 'Crno-bijeli svijet' glumac Slavko Sobin također se spustio do Splita. Svake godine na Mljetu ljetuje proslavljeni hrvatski skijaš Ivica Kostelić. Ondje ove godine prvi put uživa s Janom i Katom, kćerima koje je Elin Kostelić rodila u ožujku. Influencerica Sonja Kovač inače putuje po svijetu i dokumentira svoj boravak u dalekim i zanimljivim kutovima planeta, no ove godine prilike su drukčije pa ljetuje na hrvatskoj obali. Do sada se svojim obožavateljima javila iz Splita, Trogira, Opatije, Pule i Šibenika.

Gotovo svake godine u ovo doba Tončica Čeljuska odlazi u Bašku Vodu, u kojoj ima obiteljsku kuću. Njezina mlađa kolegica, voditeljica Jelena Lešić gotovo svaki vikend odlazi na Lošinj jer joj je ondje suprug Krešimir, pa vježba, sunča se i puni baterije za nove poslovne pothvate. Na Hvaru, osim Nine Badrić, uživaju Ornela Vištica i sportska novinarka Mirta Šurjak. Ondje je stigla i bivša Miss Hrvatske, 33-godišnja Maja Cvjetković Kević.

Voditeljica Marijana Batinić očekuje rođenje druge kćerkice i pritom uživa u roditeljstvu s petogodišnjom kćerkicom Enom i trudnoći na Šolti. Novinarka i televizijska voditeljica Fani Stipković nakon karantene provedene u Španjolskoj, u kojoj živi niz godina, stigla je na voljenu Korčulu. Violončelistica Ana Rucner sa sinom Darianom svake godine ljetuje u svom apartmanu u Mandrama na otoku Pagu, a Tomislav Jelinčić napravio je predah od poslovnih obaveza na Braču.

View this post on Instagram

Kažu mi da ovako mogu do Zagreba... #poplava2020

A post shared by Tomislav Jelinčić (@tomislav.jelincic) on

Ljetna oaza Tarika i Lejle Filipović već dug niz godina romantična je Istra, odakle se ova četveročlana obitelj rado uputi u omiljena im istarska mjesta i gradove. Bivša Miss Hrvatske i glumac u istarskim Rakovcima imaju lijepo uređenu kamenu prizemnicu od 60-ak kvadrata, a u njihovom vlasništvu još je od 2008. godine. Karmela Vukov Colić prije Osječko-baranjske županije ovog ljeta boravila je u Dalmaciji, na otoku Zlarinu. Glumica Tihana Lazović već je neko vrijeme u rodnom zadarskom kraju, a Anja Šovagović Despot s obitelji ljetuje u vikendici na Braču.