gušta i radi

Matija Vuica u američkoj avanturi: 'Otputovala sam puna skepse, no Los Angeles me razoružao'

22.11.2019 u 11:06

Bionic
Reading

Još donedavno jedna od najomiljenijih domaćih dizajnerica javljala se sa sunčane australske plaže, a trenutačno istinski uživa u Los Angelesu sa svojim životnim partnerom Juricom Popovićem, odakle objavljuje atraktivne fotografije. Matija Vuica otkrila je za tportal razloge svog putovanja, tko još s njom gušta u Americi gdje se već dugo prodaju njezine kreacije i što je se ondje najviše dojmilo

'U Ameriku sam otputovala puna skepse, jer mi nije nikad bila u planu kao destinacija, no Los Angeles me razoružao, skoro pa smo u ljubavi. Nakon poslovnog putovanja u Australiju gdje je otvoren divan atelier u hotelu Sheraton u Sydneyu kojem se uz umjetnička djela Charlesa Billicha nalaze i moje haljine, uslijedio je planirani put u LA, također poslovnog karaktera. Tu sam sa Juricom i Zvonom Vučković. Iako smo rezervirali kućicu u blizini Hollywood Boulevarda, naši prijatelji Vlatka i Dražen Sruk nam nisu dozvolili da budemo igdje drugdje nego kod njih pa smo je otkazali', ispričala nam je Matija Vuica.

Razlog putovanja bio je da upozna Ivana Bittona koji se brine o promoviranju njezinih haljina u Hollywoodu, uživo vidi njegov stylehouse i način kako to sve funkcionira.

'To je uistinu neopisiv susret, Ivan je poseban lik i naprosto ga zavoliš. Razni stilisti konstantno navraćaju i biraju haljine za svoje zvijezde. Bila sam prisutna kad ih je nekoliko bilo istovremeno i uvjerila se koliko vole moje haljine. Sve smo i snimali pa ćete to imati prilike vidjeti. Sudjelovala sam i na snimanju modnog editorijala u kojem su korištene čak tri moje haljine i mogu reći da sam zadovoljna kako se to sve odvija', rekla je dizajnerica.

Onaj drugi dio, razgledavanje Los Angelesa, nešto je u čemu je, kaže, istinski uživala.

'Nisam uopće slutila da će mi se toliko svidjeti. Jurimo svakodnevno bulevarima i avenijama kojima nema kraja i nikad ne dosadi. Divan grad, klima, ljudi, nemam zamjerke. Prekrasne kuće sa vrtovima kao iz slikovnice. Ne mogu se nagledati tih visokih palmi i čudesnih stabala. Bilo je u planu obići još neke gradove, ali za prvi put LA je sasvim dovoljan. Poznata Venice Beach me dotukla u pozitivnom smislu. Jure je snimao spot dok su čudesni ljudi prolazili, svaki u svom filmu čineći šetnicu kulisom za neki ludi film. A duga plaža s velikim valovima i visokim palmama... Naravno da smo se smočili, ali vrijedilo je svake fotke', pohvalila se.

'Ovo je zaista divno putovanje koje će se zasigurno brzo ponoviti. Sad me čeka dosta posla, opremiti Miu Rkman, miss Universe za svjetski izbor, pripremiti haljine za nadolazeću sezonu holivudskih događanja, i dok su utisci friški, pretočiti ova putovanja u novu kolekciju', otkrila je Matija.