MODNE TAJNE

Matija Vuica otkriva što čini dobar stil: Cipele i torba mogu spasiti svaki - pa i najdosadniji stajling

27.09.2019 u 09:48

Bionic
Reading

Matija Vuica, jedna od naših najuspješnijih dizajnerica čije kreacije na crvenom tepihu nose i strane zvijezde, prije tri godine proslavila je čak 35 godina impresivne modne karijere, a njezin stilski potpis oduvijek je bio vrlo prepoznatljiv

Rođena Metkovka, dizajnerica Matija Vuica, nikad se nije povodila za trendovima pa je za tportal otkrila nekoliko modnih savjeta koji su vječni.

'Naravno, sadržaj nečije garderobe ovisi o financijskim mogućnostima, no ako se radi o nekom minimumu npr. za svečane prigode onda bi to bila jedna kratka koktel haljina i jedna duga, dva para štikli, crne i bež, ako si tu možemo dodati i jedne zlatne i srebrne, to bi bilo savršeno... Obavezno moramo imati malu crnu haljinu, pa još četiri koktel haljine u svim bojama, ne moraju biti skupe. Svaka žena bi morala imati i univerzalnu večernju haljinu što klasičniju. Must have je i kožna jakna koja može u trenu podignuti svaki stajling', otkriva dizajnerica i glazbenica.

Dodaje kako su dobra torba i dobre cipele ključni za svaki outfit.

'Štogod da imate na sebi, pa i najdosadniji stajling spasit će dobra cipele i torba, sve između nije bitno, može to biti nešto jeftino. Ovi detalji su najvažniji', ističe Matija.

Nakit ako ga ne volite nije nužan i ne ga morate nositi, dodaje, ali naušnice su uvijek dobrodošle.

'Iako se sad nose tenisice s večernjom haljinom, meni se takve kombinacije ne sviđaju. To trebate znati nositi, ali imati i visinu. Po meni haljine se nose sa štiklama. Naravno, nemam ništa protiv kome se to sviđa', dodaje dizajnerica.

Ultimativna kombinacija koja nikad neće izaći iz mode je, kaže, traperice, bijela košulja, štikle, dobra torba i kožna jakna.

U ZAGREBU

Tko je sve bio na 'Humanitarnom buvljaku s poznatima'

Pogledaj galeriju

'To je stajling koji je vječan. Danas se trendovi mijenjaju na mjesečnoj bazi zato su jednostavna modna rješenja uvijek moderna', rekla je dodajući kako se ne treba povoditi za trendovima.

Osobe koje se izdvajaju stilom uvijek ćete zamijetiti kad se prošećete zagrebačkog, riječkom ili splitskom špicom.

'Oduvijek sam nešto sama kombinirala i smišljala. Bila su i takva vremena, svi su bili kreativni, danas je pak sve dostupno. Sad imamo masu uvoznog otpada, a tu su i društvene mreže koje nas forsiraju na kupnju. Prije smo se sami snalazili pa nešto uzeli iz majčinog ormara, nešto s buvljaka, nešto prekrojili... U podne sam ispred Kavakaza bila u zlatnom sakou, štiklama, minici s dramatičnom perikom... Bila sam zbilja oduševljena Zagrebom 80-ih kad sam se doselila, tad je svaka cura bila prava ikona stila, sad je sve samo trendi', prisjetila se Matija.

Društvene mreže koliko god da su dobre imaju i neke negativne strane, dodala je.

'Negativno je to da neka klinka nesretna jer si ne može priuštiti nešto što na sebi ima neki njezin uzor i što je vidjela na društvenim mrežama. Danas je to tako, no ja vjerujem kako ćemo se opet vratiti nekakvom iskonskom istraživanju vlastitog stila', rekla je.