OPTIMIZAM PRIJE SVEGA

Marijana Batinić: 'Pokušavamo biti dobro raspoloženi unatoč svemu što se događa'

05.04.2020 u 23:17

Bionic
Reading

Stan poznate voditeljice pretrpio je oštećenja u nedavnom potresu no srećom nakon pregleda dobila je zelenu naljepnicu pa se s obitelji vratiti u svoj stan. Svjesna je, kaže, vlastite sreće u nesreći, ali da je puno ljudi ostalo bez svojih domova i tko može, poručuje, neka pomogne. Novo stanje prihvaća dan po dan

Nije lako, ali guraju, kaže Marijana Batinić, kao i svi.

'Mislim da nema trenutačno onoga kojeg ne brine situacija u kojoj smo se našli. Jasno je svima da nam slijedi gospodarska kriza i da će se to odraziti na sve grane gospodarstva. Pitanje je samo koliko će trajati i kolike posljedice nas čekaju. Zato moramo svi dati svoj doprinos i ne otežavati ionako teške okolnosti. U ovom trenutku solidarnost i empatija jako su važne, mnogim obiteljima ugrožena je egzistencija, posljedice ćemo tek osjećati, u ratu smo protiv nevidljivog neprijatelja i trebamo pomagati jedni drugima na sve moguće načine', rekla je za 24sata.

Još muku muči s mučnina, ali tvrdi da je trenutno deplasirano žaliti se na mučnine u trudnoći. Na početku izolacije je pozorno pratila sve medije, svaku informaciju upijala, no sada je sve prorijedila zbog psihičkog zdravlja. 'Pokušavamo biti dobro raspoloženi unatoč svemu što se događa', ističe.

Najviše je, osim zdravlja najmilijih, brine depresija kolektiva, očaj uslijed neimaštine, a potres je, napominje još više potencirao gubitak i način života na kakav smo navikli.

'Nisam od onih koji žive dan po dan, duboko promišljam o svemu, ali sad dan po dan prihvaćam novo stanje. Ne razmišljam o najcrnjem scenariju, nego se trudim misliti pozitivno, ali to ne znači ni da imam ružičaste naočale', izjavila je Marijana.

Preventivne mjere za zaštitu od koronavirusa