'despacito'

Latino groznica: Poznati Hrvati poigrali se ljetnim megahitom

21.07.2017 u 13:04

Bionic
Reading

Ovogodišnji ljetni hit 'Despasito' u izvedbi Portorikanca Luisa Fonsija već se odavno probio na svim ljestvicama slušanosti te je proglašen najizvođenijim svih vremena na internetskim platformama. Ni naši poznati nisu odoljeli ovom latino ritmu, a pogledajte kako zvuči kad ga prilagode našem jeziku, ali i naprave parodiju od njega

Popularnost zarazne melodije koju posljednjih mjeseci svi pjevuše neosporiva je. Nakon što je 'Despacito' proveo 10 tjedana na vrhu američke top liste postao je prva pjesma na španjolskom koja je dosegla taj rang nakon 'Macarene' 1996. godine.

Hit je ubrzo nakon objavljivanja postala i u Hrvatskoj te je oduševila i mnoge naše poznate osobe.

Tako smo prije otprilike mjesec dana imali priliku čuti nekadašnjeg novinara i voditelja Nenada Hervatina kako izvodi svoju verziju najvećeg ljetnog hita. 

Kazao je tada da mu je jedini cilj pjesmom 'Ljeto ljubavi 2017' promovirati Lijepu Našu kao turističku destinaciju te pozvati sve turiste iz Europe, a pogotovo one španjolske, da posjete Hrvatsku.

Autor: Youtube

Nakon njega naši najpoznatiji violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić također su se bacili u obradu ovog ljetnog hita. Kao i uvijek, unijeli su dašak svoje osobnosti u ovu izvedbu i u kratkom vremenu snimka je na Youtubeu pogledana preko 5000 puta.

Autor: Youtube

Za razliku od nabrojanih, komičar i radijski voditelj Luka Bulić ovaj je megahit iskoristio kako bi se narugao i našalio pošasti koja je zavlada svijetom.

Kao i uvijek, na sebi svojstven način, oduševio je sve slušatelje urnebesnim humorom po kojem je poznat.

Autor: Youtube

U moru muških verzija pravo je osvježenje čuti i ženski glas, koliko god smiješno zvučala hrvatska izvedba 'Despacita'. Lana Jurčević tako je na svom Instagramu otpjevala parodiju na poznati hit, a video je pogledalo preko 100 tisuća njezinih obožavatelja.

U bijelom grudnjaku, valovite kose i sa slamnatim šeširom, Lana je - ne sumnjamo - mnoge privukla i svojim izgledom.

'Kako nema šanse da naučim španjolski tekst, mogla bih na koncertima pjevati (ok, pričati :-) ovu verziju. Nekoliko cura je napravilo hrvatsku parodiju i razvalile net, ako netko zna tko su, neka ih taga. One kažu da je ovo pjesma za sve prevarene žene, a ja kažem: Boga ti, uvijek se nađe neka 'Miranda' i nelojalni. Mogu to reći jer me prati više žena nego muškaraca :-), a tko je Miranda, saznajte u dugačkoj verziji na mom Facebooku', napisala je Lana ispod objave.