BIVŠI SUPRUŽNICI U STRAHU

Prvi na udaru: Hoće li kralj Charles izbaciti s imanja u Windsoru princa Andrewa i Fergie kad krene s uvođenjem reda u obitelji

22.09.2022 u 14:16

Bionic
Reading

Iako princ Andrew i njegova bivša supruga Sarah Ferguson za sada ostaju živjeti u svojoj luksuznoj kući u Windsoru, pitanje je što će za njih donijeti bliska budućnost i trenutak kada prođe kraljevsko žalovanje i kralj Charles III počne uvoditi reda u monarhiji. Hoće li to značiti i da oni moraju odseliti, doznat ćemo uskoro

Što donosi bliska budućnost princu Andrewu i njegovoj bivšoj supruzi Sarah Ferguson, za sada ne znaju ni oni sami. U ovom trenutku Andrew i Sarah i dalje nastavljaju svoj život u raskošnoj vili u Windsoru, gdje s njima sada borave i kraljičini korgiji, koji su njima ostavljeni u naslijeđe.

No, prema pisanju nekih britanskih medija, bivši supružnici navodno strahuju da bi iz kuće mogli biti izbačeni kada kralj Charles III nakon kraljevskog žalovanja uzme uzde monarhije u svoje ruke. Priča se tako da vojvoda od Yorka sa zebnjom očekuje pismo starijeg brata u kojem bi ga ovaj trebao obavijestiti da će u nekom trenutku u budućnosti morati iseliti iz Royal Lodgea, kuće sa 31 spavaćom sobom, u kojoj živi sa bivšom suprugom.

Zabrinutost je time veća jer je i sam svjestan da kralj Charles III namjerava napraviti najavljeno i racionalizirati monarhiju, što znači i smanjiti nepotrebne troškove. A u te troškove spada upravo Royal Lodge, za koji se najam plaća Crown Estateu.

  • +45
Bdijenje nad kraljičinim lijesom u Westministerskoj palači Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princ Andrew, još je za života svoje majke, potpisao povlašten, nikad objavljeni ugovor o najmu imovine na 100 godina, a kojim bi, ukoliko ga monarhija raskine, on mogao utržiti 7 milijuna funti odštete. Službeno, Andrew ne posjeduje nikakvu vlastitu imovinu, osim skijaške 'kolibe' vrijedne 18 milijuna funti, koju je kupio u Verbieru sa bivšom suprugom prije pet godina.

Istu je morao dati u prodaju jer nije imao prihoda da plati drugu ratu od 5 milijuna funti, a koju je dugovao prvotnom vlasniku iste, a koji je poduzeo pravne mjere kako bi ga vratio. Unatoč tome što je u prodaju stavljena prije godinu dana, ista još uvijek nije pronašla svog novog kupca.

ANDREW NIJE SRETAN

[FOTO] Razgovor nije djelovao pretjerano ugodno: Što je nakon bdijenja kralj Charles rekao mlađem bratu?

Pogledaj galeriju

Iako su mnogi uvjereni kako ga Charles neće izbaciti, barem ne odmah kako ne bi izgledao bešćutno, u trenutku kada se to i dogodi, nije jasno gdje će Andrew i Sarah živjeti, budući da je svoj bivši dom Sunninghill Park u blizini Windsora, koji je bio vjenčani dar od kraljice, odavno prodao.

Riječ je o imanju i kući s 12 spavaćih soba, koja je na prodaji bila punih pet godina prije negoli ju je 2007. iznenada kupio Timur Kulibajev i to za 15 milijuna funti, što je bilo 3 milijuna funti više od tražene cijene. Kulibajev je zet Andrewovog prijatelja i njegovog lovačkog partnera u lovu na guske, Nursultana Nazarbajeva, bivšeg autokratskog vladara Kazahstana.

  • +3
Princeze Eugenie i Beatrice Izvor: Profimedia / Autor: Marcin Nowak / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ranije ove godine otkriveno je kako je vojvotkinja od Yorka za 5 milijuna funti kupila luksuzno zdanje u Mayfairu, a koje je zapravo bila prava investicijska prilika za njihove kćeri, princeze Beatrice i Eugenie, no za sada je to londonski dom Sarah Ferguson.