imali su nekog drugog na umu

Otkrivena jedna od najvećih urota na britanskom dvoru: Princeza Diana i princ Andrew ujedinili su se kako bi spriječili da Charles postane kralj

22.09.2022 u 19:38

Bionic
Reading

Na britanskom dvoru nema mira, a 'mračne tajne' iz prošlosti ponovno su došle u centar pažnje. Naime, nova biografija otkriva dosta nevjerojatno detalje. Prema pisanju britanskih medija, princ Andrew potajno je kovao urotu s princezom Dianom i njegovom bivšom suprugom Sarah Ferguson protiv princa Charlesa. Plan im je bio opak: spriječiti Charlesa da postane kralj i omogućiti princu Williamu da preuzme prijestolje s vojvodom od Yorka kao regentom sve do njegovog 18 rođendana

Ove senzacionalne tvrdnje iznosi poznata biografkinja Angela Levin u novoj biografiji o životu Camille Parker Bowles, sada kraljice supruge. Knjiga 'Camilla, Duchess of Cornwall: From Outcast to Queen Consort', a ista autorica već je prethodno objavila biografiji princa Williama i princa Harryja.

Nova knjiga Angele Levin o životu Camille, objavljena u serijama iu Telegraphu, tvrdi da je vojvoda od Yorka bio 'jako gadan' prema njoj i da se urotio s princezom Dianom kako bi spriječio kraljičinog najstarijeg sina da postane kralj. Andrew je također navodno 'lobirao' kod kraljice i vodio kampanju protiv braka između Charlesa i Camille, sada kralja i kraljice supruge, govoreći svojoj majci da Camilla nije pouzdana.

  • +11
Kralj Charles III. Izvor: Profimedia / Autor: Stefan Rousseau/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prema Andrewovom navodnom planu, William bi bio prvi u redu za prijestolje, a Charles bi bio izbačen, dok bi Andrew bi postao regent u slučaju da kraljica premine prije Williamove 18. godine. Citirajući ' 'insajdera blisko povezanog s kraljevskom obitelji', Angela Levin piše da je vojvoda od Yorka 'skovao zavjeru' s Dianom da 'izgurne princa Charlesa u stranu', s ciljem da princ Andrew postane 'regent princa Williama'. 'Andrew je lobirao s nadom da Charles neće postati kralj kad mu majka umre, te da će William nositi krunu', rekla je te dodala da je Andrew bio spreman na sve kako bi spriječio svog starijeg brata da dođe na prijestolje.

Kako navodi autorica knjige, izvor iz prvih redova dvora joj je rekao: 'Dok je bila živa Diana je preko svog prijateljstva s Andrewovom suprugom Sarah, vojvotkinjom od Yorka, kovala zavjeru s Andrewom kako bi pokušala gurnuti princa Charlesa u stranu i kako bi princ Andrew mogao postao regent princa Williama, koji je tada bio tinejdžer. Bila su to mračna i čudna vremena, u kojima je paranoja postala stvarnost.

Njegovo ponašanje bilo je vrlo, vrlo negativno i krajnje neugodno prema kraljici Elizabeth, koja se apsolutno nije slagala s tim. Navodno je to bila jedna od rijetkih situacija u kojima Andrew nije dobio ono što je želio. 'Bio je jako ljut što nije mogao na neki način vladati zemljom. Ostao je toliko neprijateljski raspoložen prema Camillinoj pojavi i prihvaćanju da je moguće da mu to nikada nije oprošteno,' otkrio je izvor.

  • +12
Kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Angela Levin je također pisala o vojvodinom neprijateljskom stavu prema Charlesovom braku s Camillom, tvrdeći da je Andrew pred kraljicom bio 'otrovan' i 'vrlo gadan' po pitanju Camille. 'Pokušao je uvjeriti kraljicu da spriječi Charlesa da oženi Camillu tako što je bio prilično otrovan, zao i vrlo gadan prema Camilli,' rekao je izvor dodajući kako je Anrew isticao da Camilla nije dovoljno aristokratkinja te da je nepouzdana.

Tome u prilog ide i događaj iz 1998., kada je Charles napunio 50 godina. Tada je organizirana je zabava, ali su kraljica i princ Philip odbili doći u slučaju da Camilla bude tamo. Uz to, vojvoda od Yorka i kralj Charles navodno već dulji niz godina imaju zategnut odnos, koji se dramatično pogoršao otkako su se pojavili detalji povezanosti princa Andrewa s Jeffreyjem Epsteinom.

POČETAK NOVE ERE

[FOTO] Povijesni prizor: Kralj Charles III. i kraljica Camilla prvi put na tronu, a evo u čemu se razlikuju njihova prijestolja

Pogledaj galeriju

Kada je Buckinghamska palača u siječnju ove godine objavila da će princu biti oduzete sve vojne titule i pokroviteljstva, te da će svoj slučaj seksualnog zlostavljanja braniti protiv Virginije Giuffre kao privatni građanin, bilo je jasno sa je sadašnji kralj imao ključnu ulogu u utjecanju na donošenje te odluke.