namještaljka?

Konstrakta iskreno o Euroviziji i pobjednici: 'Natjecanje više nije toliko fer'

17.05.2023 u 12:14

Bionic
Reading

Nakon što su se dojmovi malo slegli nakon subotnjeg velikog finala Eurovizije, progovorili su i oni koji su sjedili u žiriju. Jedna od njih je i srpska predstavnica koja je prošle godine posve zapalila društvene mreže, a otkrila je što misli o ovogodišnjem ishodu

Eurovizijsko ludilo prošli je tjedan bilo u svom vrhuncu, a veliko finale u subotu apsolutno je zapalilo društvene mreže. Nakon što je žiri podijelio svoje bodove, svima je bilo jasno da je Švedska pobijedila natjecanje i prije bodova publike, a mnogi su to smatrali nepoštenim i namještenim. Ubrzo nakon što je Loreen proglašena pobjednicom ovogodišnje Eurovizije, korisnici su počeli ispoljavati svoje nezadovoljstvo raznim objavama i teorijama zavjere kriveći žiri diljem svijeta.

U hrvatskom žiriju sjedili su Albina Grčić, Damir Kedžo, Nikša Bratoš, Branimir Mihaljević i Jelena Balent, a 10 bodova dali su pobjedničkoj pjesmi. Doduše, hrvatskoj publici pjesma nije bila toliko zanimljiva pa su joj dali tek 2 boda. Maksimalan broj bodova Loreen nije dobila ni od srpskog žirija koji su joj dali tek 5 bodova, a publika 6.

U srpskom žiriju sjedili su Žiki iz ‘Zane‘, Sara Jo, Sandra Perović, Dragan Đorđević Suzuki te Konstrakta, pjevačica koja je prošle godine predstavljala Srbiju.

Konstrakta je svoje bodove dala Sloveniji i Finskoj, a za Kurir je objasnila i zašto: 'Slovenci su bili nepretenciozni, simpatični. Finac je bio negdje po mom senzibilitetu. Postoji taj nesklad kako je publika glasala i onoga kako je žiri glasao. Finac je, recimo, bio miljenik publike i odnio je više bodova.'

  • +5
Loreen Izvor: Profimedia / Autor: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

'Žiri je prepoznao Loreeninu pjesmu kao nešto što zaslužuje pažnju. Ja osobno nisam ljubiteljica toga da se netko tko je već pobijedio na Euroviziji tamo ponovno pojavi, s obzirom na to da postoji ta pristranost publike u startu. To naravno dovodi do toga da to natjecanje više nije toliko fer', komentirala je Konstrakta pobjednicu Eurovizije jasno izrazivši svoj stav da pobjeda nije fer.

Prije finala komentirala je i naše predstavnike otkrivši da im predviđa visoko mjesto.

'Ono što sam uspjela ispratiti je da publika voli Let 3 i da razumiju ono što oni šalju kao poruku koju su podigli na jedan meta nivo. Dakle, protiv rata bilo kada i bilo gdje. Mislim da su to dobro napravili kao što je i kampanja koju su provodili ovih mjesec i pol dana pažljivo i dobro odrađena sa svim gagovima i kostimima itd', rekla je za N1.

  • +21
Eurovizija - finalna večer Izvor: Profimedia / Autor: Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia