NOVI ROBERT PATTINSON

Karijeru je mogao graditi na obiteljskim vezama, ali je odabrao drugi put: Tko je mladi glumac za kojim uzdišu djevojke?

02.08.2019 u 06:33

Bionic
Reading

Nedugo nakon prikazivanja romantične drame 'Poslije svega' na Netflixu u Velikoj Britaniji, na obzoru je uočen sjaj zvijezde u nastajanju. Mladi glumac Hero Fiennes-Tiffin proglašen je seks simbolom, a 21-godišnjak po svemu sudeći kreće putem kojim se ne tako davno uspinjao najomiljeniji vampir na svijetu - Robert Pattinson

Hero Fiennes-Tiffin sin je filmskih redatelja Georgea Tiffina i Marthe Fiennes te nećak slavnih britanskih glumaca Ralpha i Josepha Fiennesa.

Iako zahvalan na prilikama koje mu nude obiteljska poznanstva, Hero ne planira unovčiti svoje ime i iskorištavati rođake te njihove veze kako bi došao do uloga.

O tome zašto mu je važno da svoje glumačke angažmane osigurava neovisno o obitelji, kao i što misli o etiketi seks simbola zahvaljujući ulozi u filmu 'Poslije svega', Hero je progovorio u intervjuu danom časopisu ES Magazine.

Hero nema namjeru nikoga razuvjeravati da mu poznanstva njegove obitelji nisu puno pomogla. Na tome je vrlo zahvalan, ali vjeruje da i sam može pokazati ono što se očekuje od njega.

'Volim raditi bez puno buke i radije bih pustio da stvari koje radim govore same za sebe. Čak i moja majka većinu stvari vezanih uz moj rad otkriva preko mog agenta. Imao sam tu sreću da mi obitelj pruži neke mogućnosti, ali svoje poslove svjesno nastojim obaviti bez ičije pomoći', otkriva mladi glumac.

Ulazak u filmsku industriju, unatoč jakim obiteljskim vezama, nije mu tek tako pao na pamet.

'Nisam se jednoga dana probudio i pomislio 'da, to je ono što želim raditi'. Bio je to više postupan razvoj ljubavi prema glumi', kaže Hero.

Vojsku obožavatelja mladi je glumac stekao zahvaljujući ulozi zloćka Hardina Scotta koji pokazuje interes za kolegicu s fakulteta, dobricu Tessu Young (Josephine Langford). Par se upušta u ljubavnu vezu, ali zahvaljujući otrovnom odnosu Tessa će se suočiti s pitanjem što zapravo želi od života.

Ta uloga donijela mu je ogromnu popularnost kod tinejdžerica, a njegov glumački rad prepoznali su i na talijanskom Ischia Film Festivalu te su mu nedavno dodijelili nagradu za zvijezdu u usponu.

O privatnom pogledu na ljubav, ali i statusu seks simbola, Hero je također progovorio u intervjuu pa kaže da nije tip koji će ugrabiti prvu priliku da odbaci svu odjeću sa sebe, osim ako to ne bude zbog potreba posla.

Ono što će zasigurno zanimati njegove obožavateljice diljem svijeta ljubavni je status i općenito mišljenje o ljubavi.

'Sviđa mi se ideja da imam djevojku i vjerujem da u životu možete pronaći vremena za sve, ali mislim da to nije jedna od stvari koju treba tražiti. To se treba dogoditi samo od sebe, a ja još nisam sreo nikoga za koga bih pomislio kako je to jedina osoba koju želim viđati', priznaje Hero.

Film je nastao na književnom predlošku Anne Todd, američke spisateljice koja je 2014. godine, nakon uspjeha prvog romana iz serije 'After' na online servisu, potpisala ugovor s izdavačkom kućom i objavila ih još tri.

U izvornoj verziji glavni ženski lik Tessa Young je dobra i nevina djevojka koja se upušta u ljubavnu aferu sa 'zločestim dečkom' Harryjem Stylesom. U četverodijelnom serijalu romana Harry Styles preimenovan je u Hardina Scotta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Hero je u razgovoru za Daily Mail Australia rekao kako je znao da je lik kojega tumači inspiriran srcolomcem iz benda One Direction, ali je tu ulogu odlučio učiniti svojom.

'Bio sam svjestan izvorne inspiracije za taj lik, ali u scenariju je to vrlo jasno raščišćeno i znate i sami da između nas dvojice nema puno sličnosti osim što smo obojica visoki i mršavi bijelci s tamnom kosom', rekao je Hero u lipnju za Daily Mail.

Upitan je li bilo teško uživjeti se u lik za kojega je znao da je inspiriran slavnom osobom, Hero je rekao da 'ionako vrlo malo zna o njemu'.

'Nisam temeljio lik na njemu i nisam uopće osjećao da glumim njega. Nikad se nisam osjećao kao da glumim nekoga drugog ili likove poput njega', rekao je Hero.

Prava na film otkupio je još 2014. godine Paramount Pictures, ali projekt nisu realizirali. Uz podršku nezavisnih producentskih kuća, film je sniman 2018. godine. U ulozi Tesse Young trebala se prvotno pojaviti američka glumica i balerina Julia Goldani Telles.

Nju je, kao i Heroa Fiennes-Tiffina, odabrala sama Anna Todd, zaljubivši se u 'kemiju koja se osjeti među njima'. Zbog nemogućnosti usklađivanja rasporeda, Telles se povukla iz projekta, a ulogu je dobila australska glumica Josephine Langford, za koju je Todd izjavila da je znala da je to Tessa čim ju je ugledala.

Međutim, kemija između Langford i Fiennes-Tiffina zasada se očito nije dogodila, ali očito je i da su je odlično odglumili jer je najavljen drugi nastavak serijala koji će se pojaviti na Netflixu sljedeće godine.

Da ih nije spriječila nemogućnost usklađivanja obveza Julije Goldani Telles, možda bi se kemija prelila i u privatni život pa smo već mogli gledati reprizu sage Roberta Pattinsona i Kristen Stewart. No znajući kako je to završilo, možda je i bolje ovako.

Uostalom, saga Tesse Young i Hardina Scotta na malim ekranima tek je krenula, pa ima vremena 'da se nešto samo od sebe dogodi' i između Heroa Fiennes-Tiffina i Josephine Langford.

Jedno je sigurno, uz vojsku obožavateljica i ljubavnu priču tinejdžera u nastavcima, k tome s muškim likom temeljenim na bivšem članu jednog od najpopularnijih bendova novijeg doba, Herou pomoć utjecajne rodbine sigurno nije potrebna.

  • +16
Hero Fiennes-Tiffin Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia / Filmstill