'SIVI ČOVJEK'

Kakav promašaj! Netflix ulupao 200 milijuna dolara u film koji je u svega osam dana dosadio gledateljima

03.08.2022 u 12:48

Bionic
Reading

Iako je punih šest dana držao prvu poziciju na tablici gledanosti, 'Sivi čovjek' s Ryanom Goslingom u glavnoj ulozi brzo je pao na drugo mjesto. Unatoč milijunima uloženima u produkciju, po gledanosti ga je prestigla niskobudžetna romantična drama 'Ljubičasta srca'

Nove navike gledatelja svakim danom izlaze na vidjelo, pa tako više ni uloženi silni milijuni, a ni sjajna glumačka postava nisu garancija za uspjeh. Dokazuje to Netflixov film 'Sivi čovjek'.

Ovaj dugo najavljivani spektakl s Ryanom Goslingom u glavnoj ulozi te Chrisom Evansom i Anom de Armas u sporednima svega je osam dana bio na prvom mjestu najgledanijih.

I drugi parametri gledanosti pokazuju da je streaming div uložio previše sredstava u film koji nije oduševio kritiku, a očito ni gledatelje. Prestigao ga je ni više ni manje nego niskobudžetni romantični film 'Ljubičasta srca' s javnosti malo poznatim glumcima Sofijom Carson i Nicholasom Galitzineom.

  • +3
Ryan Gosling Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naime statistike pokazuju da je 'Sivi čovjek' prikupio više od 88 milijuna sati gledanja diljem svijeta u prvom vikendu. No u odnosu na Netflixov visokobudžetni film 'Red Notice', u kojem glume Dwayne Johnson, Ryan Reynolds i Gal Gadot, a koji se jedanaest tjedana zadržavao na listi najgledanijih i imao sjajne parametre, 'Sivi čovjek' već kaska.

Da bi opravdali uložena sredstva, 'Sivi čovjek' trebao bi se na toj listi nalaziti sve do sredine listopada, što je malo izvjesno.

Najskuplji je ovo film u povijesti Netflixa, producirali su ga Palak Patel i Joe Roth, a režirala braća Anthony i Joe Russo. Radnja prati bivšeg časnika CIA-e, sada ubojicu po imenu Sivi čovjek. On se suočava s misterioznim i mističnim silama, a također se bori za opstanak svoje dvije kćeri, za čije postojanje nije ni znao. Kad CIA-in najvještiji operativac Court Gentry (Ryan Gosling), zvan Sierra Six, čiji pravi identitet nikome nije poznat, slučajno otkrije mračne tajne agencije, bivši kolega psihopat Lloyd Hansen (Chris Evans) od njega će stvoriti metu i neće se zaustaviti ni pred čime dok ga ne ubije, no agentica Dani Miranda (Ana de Armas) čuva leđa Sixu…