ROMANTIČNA DRAMA

'Vino ljeta': Film za pravi osjećaj ljeta

31.08.2022 u 13:20

Bionic
Reading

Vino ljeta (The Wine of Summer), romantična drama prošarana komičnim elementima - a uz to i prvijenac redateljice i scenaristice Marie Matteoli - kao što mu samo ime govori filmsko je štivo kao stvoreno za ove vruće, vruće, vruće dane...

Dvadesetsedmogodišnji James (glumi ga Ethan Peck, nama najpoznatiji kao Spock u najnovijim serijskim izdanjima Zvjezdanih Staza) odlučio je raskrstiti s ispraznom odvjetničkom karijerom te konačno stati na 'daske koje život znače'.

Jedno lice traži autora

U želji da ostvari svoj dječački san James upisuje tečaj glume (inače, mentoricu Shelley tumači oskarovka Marcia Gay Harden) gdje mu pod ruku dolazi Tinto de Verano, drama Carla Lucchessija (Bob Wells) smještena u Španjolsku koja će mladog Jamesa u potpunosti obuzeti. Međutim, unatoč neporecivom entuzijazmu te trudu James jednostavno ne uspijeva "prodrijeti" u tekst drame, odnosno ne uspijeva pronaći emocionalno središte lika kojeg bi trebao tumačiti, baš kao što, zapravo, ne može pronaći ni svoje stvarno ja.

S namjerom da konačno stane na kraj svojim umjetničko-egizstencijalnim mukama James se iznenada zapućuje u - a gdje drugdje nego – Španjolsku. Točnije, u Barcelonu gdje igrom slučaja upoznaje Carla i njegovu mlađahnu bolju polovicu Veronicu (uvijek šarmantna Elsa Pataky), kao i sina mu Nicoa (također dramatičara, tumači ga Nicholas Dominic Talvola), ali i 'ženu sa zlatnim očima', odnosno Carlovu nikad prežaljenu ljubav Elizu (Sônia Braga) te se njihove sudbine, kako to obično biva, ubrzo počinju ispreplitati.

Barcelona na filmu

Tako bismo ukratko mogli predstaviti zaplet Vina Ljeta, vizualno zavodljivog (uistinu, neki kadrovi Barcelone kao da su 'skliznuli' s turističke brošure ili razglednice, pa zatim "zalutali" u film) ostvarenja nepogrešivo mediteranskog (opuštenog!) ugođaja te festivalskog štiha u kojem uz čašu kakvog dobrog crnog vina po izboru možete uživati na Pickbox NOW!