Nije često u javnosti

Jura Stublić: 'Nitko nikada u javnosti me nije vidio bez marame i naočala'

25.03.2022 u 11:47

Bionic
Reading

Pjevač i frontman grupe Film, skladatelj i pjesnik je jedan od onih koji je na ovogodišnjoj dodjeli Porina dobio nagradu za životno djelo. Na pozornici se pojavio u lepršavom, kombinezonu s cvjetnim detaljima, s prepoznatljivim zaštitnim znakom - 'maramom na glavi' i predimenzioniranim sunčanim naočalama, a nakon što je završila ceremonija u dvorani Gradski vrt, pozirao je na crvenom tepihu u nešto drukčijem izdanju

'Ispričavam se što sam bez marame i naočala jer mene nitko nikada u javnosti nije vidio bez marame i naočala', izjavio je Jura Stublić za 24sata. Nakon dodjele zagrebački rocker je pozirao u crnom outfitu bez marame i naočala, a rekao je koju o statui Porina.

'Po njima, najvrjedniji su oni Porini od kamena, na kojima piše vaše ime, a ovi kristalni su tek tako. Ja sam uvijek htio baš tog kristalnog - LSD Porina, na kojemu ništa ne piše. Sada su mi ga dali za fotografiranje i neću im ga vratiti, objasnio je.

Glazbenik nove pjesme izvodi isključivo uživo na koncertima, a i mnoge stare izvodi u novim aranžmanima s mladom postavom grupe 'Film', a nagradu će obilježiti u Tvornici kulture 9. travnja. Mastering njegovih kultnih pjesama bit će objavljeni na CD i na vinilu, kasetama, kao streaming i download. Godinama živi u kvartu Jazzbina u podsljemenskoj zoni iznad Maksimira.

Uz Stublića Porina za životno djelo ove godine dobili su i Aki Rahimovski posthumno te legendarna pjevačica Vera Svoboda. Inače, se, Porin za životno djelo dodjeljuje se onim umjetnicima koji su svojim trudom, radom, uspjesima i nagradama obilježili hrvatsku glazbu, upisali se u povijest i iznimno doprinijeli kulturi.

  • +3
Jura Stublić Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX