U OSIJEKU DODIJELJENI 'PORINI'

Pjesmu godine ima Damir Urban, a 'Porine' za životno djelo dobili su Vera Svoboda Njikoš i Jura Stublić te posmrtno Aki Rahimovski

24.03.2022 u 22:58

Bionic
Reading

Na dodjeli glazbenih nagrada 'Porin', održanoj u četvrtak u Osijeku, za pjesmu godine nagrađen je Damir Urban za hit 'Sama', a 'Porini' za životno djelo dodijeljeni su Veri Svobodi Njikoš i Juri Stubliću te posmrtno Akiju Rahimovskom

Na svečanoj dodjeli u osječkoj sportskoj dvorani 'Gradski vrt' za album godine 'Porinom' su nagrađeni Urban&4 za album 'Lipanj, srpanj, kolovoz', a kao najbolji novi izvođač nagradu je osvojio Filip Rudan. Za najbolju žensku vokalnu izvedbu nagrađena je Bad Daughter za skladbu 'Favourite Game', dok je za najbolju mušku vokalnu izvedbu 'Porina' dobio Matija Cvek za pjesmu 'Ptice'.

Za najbolji album klasične glazbe 'Porina' je osvojio album 'Koncerti za saksofon i gudače' Nikole Fabijanića i 'Acoustic Projects Strings'. Nagradu za najbolji album pop glazbe dobio je 'Izbirljivo i slučajno' Matije Cveka, dok je kao najbolji album rock glazbe 'Porinom' nagrađen album 'Lipanj, srpanj kolovoz' skupine Urban&4.

Najboljim albumom alternativne glazbe proglašen je album 'Portopop' izvođača Porto Morto, a za najbolji album jazz glazbe Porina su dobili Zvonimir Šestak Groove Asembly za album 'In the Pocket' i Šimun Matišić Quintet za album 'Tribute to B.P.'

DODJELA NAGRADA 'PORIN'

Vanna plijenila poglede u crnoj šljokičastoj haljini koja je istaknula njezine vitke noge

Pogledaj galeriju

Nagrada Porin ove se godine dodjeljivala u ukupno 37 kategorija, a 'Porina' za životno djelo ove su godine dobili Vera Svoboda Njikoš, Jura Stublić i postumno nedavno preminuli pjevač 'Parnog valjka' Aki Rahimovski.

Izvršni direktor 'Porina' Davor Drezga zahvalio je gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji na domaćinstvu i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnje dodjele 'Porina' koja se, istaknuto je, održala na velikoj sceni, s produkcijom na zavidnoj razini. Glavna tajnica 'Porina' Ivana Martinac izjavila je novinarima kako je od posljednje dodjele 'Porina' u Osijeku prošlo 16. godina te kako organizatori smatraju da se priredba ne treba centralizirati u Zagrebu, nego održavati u raznim hrvatskim gradovima.

je kako je ove godine za 37. kategorija pristiglo ukupno 2.116 prijava, za pjesmu godine bila je prijavljena 381 skladba te istaknula kako se iduće godine održava jubilarna 30. dodjela 'Porina'. Osječki gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako je grad Osijek ponosni domaćin glazbeno scenskog spektakla, koji je okupio najbolje glazbenike i najbolje publiku. Grad organizira mnogobrojne glazbene, kulturne i sportske priredbe te tako pokazujemo da je Osijek vrlo živ grad, s puno događaja, dodao je Radić.