PRIČA O 'ZGODNOJ ŽENI'

Julia Roberts otkrila manje poznate detalje o svom kultnom filmu iz 90-ih

04.12.2023 u 17:00

Julia Roberts u showu Grahama Nortona

Izvor: Profimedia / Autor: Ian West / PA Images / Profimedia

Bionic
Reading

Kultni film 'Zgodna žena' sa svojom idiličnom pričom između Vivian Ward (Julia Roberts) i Edwarda Lewisa (Richard Gere) svoju premijeru doživio je danas davne 1990. godine, a njegova glavna zvijezda sada je o njemu otkrila manje poznate detalje

S glumačkim kolegama Timotheejem Chalametom, Tomom Hanksom i glazbenom divom Cher, holivudska miljenica gostovala je u novoj emisiji britanskog voditelja Grahama Norton.

Danas 56- godišnja Julia tim je povodom otkrila manje poznate detalje o svom kultnom filmu iz 90-ih.

'Zgodna žena', kako je otkrila, trebala je biti 'puno mračnija' priča.

Njezin lik escort dame Vivian Wiard unajmio je imućni Edward (Richard Gere) da bi njihova poslovna suradnja u konačnici postala ljubavnom.

''Zgodna žena' trebala je biti puno mračniji film imena '3000 dolara' (cijena koju je Edward morao platiti za noć sa Vivian). Ona je trebala biti narkomanka i njihova priča trebala je završiti tako što ju ostavlja u sporednoj ulici sa novcem', otkriva Roberts koja je, pročitavši idejni scenarij filma, bila jako ponosna što je dobila ulogu.

'Producentska kuća odustala je od snimanja filma i bila sam potpuno shrvana zbog toga, no onda je Disney postao zainteresiran za njega, što se činilo tako malo vjerojatnim, i odlučio ga učiniti smiješnim', otkrila je.

  • +5
Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

O kultnom filmu 'Zgodna žena' i ulozi Vivian koja joj je donijela svjetsku slavu, Julia Roberts više je progovorila 2019. godine, tijekom snimanja video serijala 'Actors on Actors' magazina Variety i razgovora s glumačkom kolegicom Patricijom Arquette.

'Jedan producent zalagao se za originalni scenarij, a onda je s idejom o snimanju pristupio Disneyju. Pomislila sam: 'Hoće li ga Disney učiniti animiranim filmom?', svojedobno je izjavila.

Psihološki triler 'Leave the World Behind' novi je filmski projekt holivudske miljenice koji 8. prosinca stiže na Netflix.

  • +3
Julia Roberts Izvor: Profimedia / Autor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tijekom gostovanja u showu Grahama Nortona otkrila je kako joj je redatelj filma, Sam Esmail, poslao njegov književni predložak koji je morala 'pročitati što je brže moguće', no jednostavno nije mogla.

'Plašila sam se čitati tu knjigu čim bi pao mrak. Morala sam pobjeći od nje', priznala je Roberts opisujući njezinu filmsku ekranizaciju kao 'jeziv i zastrašujući, ali tako dobar' uradak. ​