ČUDAN I MRAČAN

'Jim' - 3 razloga zašto gledati ovu genijalnu crnu komediju

14.01.2023 u 12:15

Bionic
Reading

Preporuka s Pickboxa NOW - ne samo za one koji vole europsku kinematografiju, već za sve koji su željni kvalitetnih filmova

Velška crna komedija Jim (Just Jim) fenomenalan je film zbog kojega preporučamo ne samo ljubiteljima europske kinematografije, nego svima koji vole dobre i kvalitetne filmove!

Donosimo vam tri jaka razloga zašto gledati film Jim!

3. Debitanski film Craiga Robertsa

Režiju i scenarij potpisuje velški glumac i redatelj Craig Roberts, a film Jim njegov je redateljski debitantski film. Najpoznatiji je po glavnoj ulozi u komediji/drami Podmornica (Submarine) te serijama Red Oaks, i Priča o Tracy Beaker (The Story Tracy Beaker).

Osim filmova i serija, Roberts je glumio i u nekoliko video spotova, uključujući spot za pjesmu Here with Me grupe The Killers, s Winonom Ryder i u režiji Tima Burtona. Roberts je već jedinstvena pojava na platnu, a svom debitanstkom filmu samouvjereno stoji i ispred i iza kamere.

2. Emile Hirsch

Popularni američki glumac Emile Hirsch, najpoznatiji nam je po ulozi Chrisa McCandlessa u filmu U divljini (Into the Wild). Njegove ostale značajne filmske uloge uključuju Djevojka iz susjedstva (The Girl Next Door), Milk, i Bilo jednom u Hollywoodu (Once Upon a Time in Hollywood). U filmu, Hirsch tumači lik Deana, novog kul susjeda koji se doseli u kuću pored Jima.

1. Odvažno, bizarno, ljupko i mračno

U svom debitanskom filmu, Roberts glumi usamljenog velškog tinejdžera Jima koji dobiva priliku povećati svoju popularnost kada se kul Amerikanac (Emile Hirsch) doseli u susjednu kuću. Jim je crna ovca, kojeg poprijeko gleda čak i njegova obitelj. Ne gaji nikakvu posebnu tajnu strast, osim Nintenda i stalnog gledanja istih starih filmova u lokalnom kinu. Takvu blijedu Jimovu svakodnevnicu razbija novi susjed, buntovni Dean (Emile Hirsch).

"Možda se samo trebaš malo osvježiti, prestani biti takva kučka", Dean savjetuje Jima na njihovom prvom susretu, i tu započinje njihova priča. Odvažno i ljupko, filmski prvijenac Craiga Roberta preuzima različite oblike žanra tinejdžerske komedije, ali ih prožima mračnim i kiselim humorom, što ga čini vrlo ugodnim iskustvom.

Čudan, bizaran i mračan, a u isto vrijeme komičan - kakva fenomenalna kombinacija! Just Jim naša je topla preporuka sa streaming servisa Pickbox NOW i možete ga gledati odmah!