ZNATE LI TKO JE OLOF PALME?

Pickbox NOW poslastica za ljubitelje true crimea – ‘Ubojstvo Olofa Palmea’

07.01.2023 u 13:44

Bionic
Reading

Pickbox NOW i Viaplay Select donose dokumentarnu seriju o ubojstvu bivšeg švedskog premijera

Prije svega – znate li tko je Olof Palme ili punim imenom Sven Olof Joachim Palme? Svim ljubiteljima true crimea otkrivamo dokumentarnu seriju Ubojstvo Olofa Palmea (Murder of Olof Palme) o atentatu bivšeg predsjednika Švedske socijaldemokratske stranke te premijera Švedske u dva mandata.

Šokantan atentat dogodio se jedne večeri 1986. godine kad su se Palme i njegova supruga vraćali iz kina. Dok su prolazili centrom Stockholma, nepoznati ubojica počeo je pucati na njih i teško ranio Palmea koji je naposljetku preminuo u bolnici, dok je njegova supruga preživjela jezivi napad.

Serija je dostupna na Pickbox NOW streaming servisu u sklopu Viaplay Select ponude. Sve o partnerstvu domaćeg streaming servisa sa skandinavskim servisom Viaplay možete otkriti ovdje.

Ubojstvo Olofa Palmea – true crime serija koju morate pogledati

Kroz sedam epizoda prikazane su informacije koje je Mikael Hylin prikupljao o istrazi ubojstva Olofa Palmea. Svaka epizoda traje sat vremena, a gledatelji mogu saznati više o krimi podzemlju Stockholma i detalje života švedskog političara. Najveći fokus je na Palmeovom atentatu i čovjeku kojeg su lažno optužili za njegovo ubojstvo.

Riječ je o Christeru Petterssonu, tada sitnom kriminalcu, kojem su podvalili dokaze da je ubio premijera. Doduše, Petterson je oslobođen nakon podnesene žalbe, a Palmeovo ubojstvo danas je još uvijek obavijeno velom tajne i brojnim zavjerama o mogućim ubojicama. Ne možete se zasititi serija o stvarnim događajima i još k tome volite true crime?

Ovo je prava prilika da zavirite na Pickbox NOW i pogledate seriju Ubojstvo Olofa Palmea.