pokazao veliko srce

Intimna ispovijest princa Williama: 'Otada nisam isti čovjek'

05.12.2021 u 09:50

Bionic
Reading

Vojvoda od Cambridgea ispričao je kako ga je zahvatio tamni oblak tjeskobe i depresije nakon što je svjedočio posljedicama stravične nesreće. U to stanje je upao nakon što je, pomagao spasiti život teško ozlijeđenom dječaku Bobbyju Hughesu dok je radio kao pilot helikoptera u službi hitne pomoći

Budući britanski kralj u iznimno iskrenom podcastu opisao je kako je bio duboko pogođen onim što je doživio tog dana, piše Daily Mail. Princ William prisjetio se teške automobilske nesreće u kojoj je 2017. godine kada je dječaka Bobbyja oborio vozač koji je u to vrijeme pohađao autoškolu. Igrao se s prijateljima ispred svoje kuće u Saffron Waldenu u Essexu, kad je vozač, ugledavši mališana na cesti, slučajno pritisnuo gas umjesto kočnice. Dječaku, koji je u to vrijeme bio tek nekoliko godina stariji od prinčevog sina princa Georgea, teško stradao mozak.

Obuzet depresivnim osjećajima, kaže kao da se u njemu 'nešto promijenilo'. Prisjetio se kako mu je, kad je stigao na mjesto nesreće, u glavi bilo samo - kako pomoći tom dječaku. 'Te večeri kući sam otišao prilično uzrujan. Nisam plakao, ali u sebi sam osjećao da se nešto promijenilo - osjećao sam nekakvu napetost koja je rasla u meni. Bilo mi je toliko mučno, kao da cijeli svijet umire...', rekao je William.

  • +4
Princ William Izvor: EPA / Autor: ARTHUR EDWARDS / POOL

Razgovori s kolegama i upoznavanje s obitelji dječaka prestolonasljedniku omogučili da s vremenom pobijedi svoje demone, izjavio je u podcastu koji će biti emitiran u ponedjeljak. Bit će to 38-minutni intimni razgovor nazvan 'Prince William: Time To Walk' koji je snimljen u veljači kao dio Appleove audioserije u kojoj slavne osobe s javnosti dijele svoje intimne uspomene. Apple je dao šesteroznamenkastu donaciju trima dobrotvornim organizacijama koje je odabrao William osobno.

Iz palače kažu da je Williamova ideja bila sudjelovati u seriji 'Time To Walk' nakon što je odslušao prethodne epizode. Među ostalim gostima bili su country pjevačica Dolly Parton, manekenka Naomi Campbell i boksač Anthony Joshua.

'Takav intervju zaista ne čujete često. To je dubok i značajan prikaz vojvode od Cambridgea, ne samo kao člana kraljevske obitelji, nego i kao osobe', stoji u izjavi kraljevskog izvora.

U subotu navečer oglasila se i 40-godišnja Carly Hughes, majka dječaka kojega je princ spašavao. 'Mislim da je William nevjerojatan, ne mogu mu se dovoljno zahvaliti. Ima dobro srce, divan je čovjek i vrlo sam ponosna što ću ga jednoga dana moći zvati svojim kraljem', poručila je. Princ je poslije nesreće ostao u kontaktu s dječakovom obitelji.

Tri tjedna nakon nesreće je roditeljima, koji su napustili svoje poslove kako bi se mogli brinuti o sinu, napisao je da želi da znaju da misli na njih: 'Kao otac, mogu razumjeti vašu bol, ali vaš sin je u najboljim rukama, na njemu rade fantastični ljudi... Siguran sam da će mu biti bolje'.