GOSTOVANJE KOD JANDRIĆA

'Iako ove godine imamo bolji paket, žiri će satrati Baby Lasagnu'

26.02.2024 u 22:24

Bionic
Reading

U današnjem izdanju Newsnighta na N1 televiziji, Ilija Jandrić, ugostio je izvršnog urednika i komentatora tportala Bojana Stilina i urednicu Večernjeg lista Milenu Zajović, s kojima se osvrnuo na sinoćnje finale Dore i pobjedu Baby Lasagne

Pobjeda Baby Lasagne na ovogodišnjoj Dori tema je mnogih televizijskih emisija, pa iznimka nije ni Newsnight Ilije Jandrića na N1, koji je večeras ugostio i tportalovog izvršnog urednika i komentatora Bojana Stilina, a u studiju im se pridružila i urednica Kulture Večernjeg lista Milena Zajović.

'Osobno sam zadovoljna. Ovi glasovi publike su pokazali da Baby Lasagna ima veću podršku nego sve naše parlamentarne stranke i to mi je silno drago, osobito jer on ima tu priču da je došao s klupe za rezerve i ostvario takvu nadmoćnu pobjedu u glasovima publike kakvu dugo nismo vidjeli na Dori', započela je Milena Zajović, na što se nadovezao Ilija Jandrić s brojkama televotinga.

'Čini mi se da Hrvati u tradiciji vole ove neke pritajene favorite koje nekako zapravo gurnu u zapećak i tu ide neka istarska antologija. Doslovno je Baby Lasagna probio drugu cijev tunela Učka prije nego što su je probili ovu u politici. Imaš taj neki feeling da na beskrajnom putu Hrvatske prema nečem normalnom na Eurosongu, da si sad došao na kraj tunela Učka i puca ti pogled. Nisi još stigao na cilj, recimo u Umag ili Rovinj, ali ovaj najgori dio je nekako završio. Čini mi se da smo barem to pregurali, svima je laknulo. To je to što nam je trebalo, narod je zadovoljan', dodao je Bojan Stilin.

  • +162
Dora, finalna večer Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Renato Branđolica

Ono što su se svi složili je da zapravo Zsa Zsa nije odustala od svega, Baby Lasagna ne bi imao ni priliku 'uletit' i na kraju pobijediti, budući da je stručni žiri njegovu pjesmu stavio tek u rezervu, ne prepoznavši u njoj talent.

'Razmišljajući, prije nego sam počeo pisati kolumnu, prevrtio sam milijardu teorija i čak mi se svidjela ova teorija urote da je HRT to smislio unaprijed i primamljivo zvuči, ali mislim da oni nisu kapacitet za to. Imaš pred nosom ti maše pjesma za koju čak nismo ni morali kladionice gledati i tražiti neku stranu potvrdu, jednostavno imaš sve i dođe ti sve u rukama gotovo, paket, tekst, tema, zapakirano top 5 i oni to ne prepoznaju', rekao je Stilin, na što se Milena Zajović nadovezala rekavši kako je cijeli problem zapravo u tome što pola tih ljudi koji su ove godine nastupali na Dori su u dobi kada je nepristojno ići na Doru kao natjecatelj.

Baby Lasagna nakon pobjede je skočio na drugo mjesto na europskim kladionicama, a sve do njegove pobjede, bez izabranog predstavnika, bili smo na trećoj poziciji. Ovako dobro, slažu se svi, nismo nikada stajali, a Milena Zajović strahuje od stvaranja prevelikog hypea da bi se mogao malo ispuhati, dok Bojan Stilin kaže:

S BENDOM MANNTRA

Kopali smo po fotkama iz prošlosti i iznenadili se - Baby Lasagna već je nastupao na Dori

Pogledaj galeriju

'Mislim da će ga žiri satrati, možda malo blaže ako bude baš jako dobar nastup. Žiri je uvijek neki kontra uteg na toj vagi. Imamo bolji paket, a ove godine i nema izrazitog favorita kao prošle dvije godine, Ukrajina i Loreen, ima dosta podjednakih pjesama koje imaju podjednake šanse.'

Dotakli su se i činjenice da Italija, koju je HRT odabrao za zemlju članicu stranog žirija s Njemačkom, Islandom i Ukrajinom, upravo Baby Lasagni nije dala niti jedan glas, no to, kaže Stilin, zapravo i ne treba čuditi, jer Italija nikada nije davala Hrvatskoj, pa prije ni Jugoslaviji bodove, a Baby Lasagna im je i velika konkurencija.

Na kraju su svi dali svoje viđenje našeg predstavnika na Eurosongu. Milena Zajović je rekla kako joj se sviđa njegova iskrenost i što ne glumi euforiju kada je uplašen i uvjerena je da će dobro komunicirati i s mlađom publikom jer govori o svojoj anksioznosti i trenucima kada ga preplave strahovi.

S njom se složio i Bojan Stilin i rekao kako je, uz temu iseljavanja, otvorio dobru temu. 'Skroman je, korektan, no ne bi rekao da je ponizan, da ne bi bilo asocijacija. Samo da ga ne razvlače previše po eventima. Neka ga puste da lijepo to uvježba i da zvuči i izgleda kako treba. Svaki nastup je proba, stoga ne znam zašto se HRT ne trudi malo više gurati ga po drugim izborima, kao što su kod nas Francuz i Slovenka.'