Nove optužbe

I nekadašnja glumica Merima Isaković progovorila o stravičnom iskustvu: 'Lečić me silovao kad sam imala 18 godina, ugasio je moju mladost'

tportal

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL, Screenshot/Youtube

Nakon Danijele Štajnfeld i 43 godine šutnje nekadašnja srpska glumica Merima Isaković iznijela je stravične tvrdnje o glumcu i političaru Branislavu Lečiću te ga optužila za silovanje koje se dogodilo dok je bila studentica glume

Merima Isaković je otvorila dušu i za Nedeljnik i progovorila o tome kako ju je zlostavljao glumac Branislav Lečić. 'Osjećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspio uništiti moj život, ugasiti moju mladost, da me kao tama proguta', navela je Isaković, nekadašnja velika nada jugoslavenske kinematografije.

'Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj vrištati. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osjećala sam kako me lomi. Boli svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspije umrijet ću noćas. Uživa u mom strahu. Osjećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osjećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji mi je zamalo uspio da mi uništi život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. 'Opraštam ti', rekla sam mu tada, prije četrdeset godina. 'Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koju si mi nanio. Mnogostruku bol. Ako ikada čujem da si ikome nanio sličnu bol, svima ću reći što se desilo.' Ja sam svoju riječ održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osjećam moralnu obavezu da podijelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovijest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja', poručila je Merima Isaković.

Izvor: Društvene mreže

Danas živi u Australiji, a radi kao klinički psiholog i neuropsiholog, a poznata je po ulogama u filmovima 'Ljubav i bijes', 'Jovana Lukina' i 'Neka druga žena'. Njenu kratku karijeru prekinula je prometna nesreća. Poslije nje je otišla u Rusiju gdje je operirana, a početkom devedesetih se vratila u Beograd. Iz zemlje je ponovno otišla zbog rata.

Podsjetimo, Lečića je prva za silovanje optužila glumica Danijela Štajnfeld, koja je ispričala da ju je Lečić jedne večeri automobilom odveo na nepoznato mjesto i silovao. Lečić, pak, niječe optužbe.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!