OPTUŽBE ZA SILOVANJE

Branislav Lečić i dalje tvrdi da je nevin, želi se podvrgnuti i poligrafu, no srpska glumica Danijela Štajnfeld sada je objavila snimku koja mu ne ide u prilog

23.03.2021 u 11:58

Bionic
Reading

Glumica Danijela Štajnfeld izjavila je pred Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu kako ju je silovao tzv. misteriozni moćnik iz filmske industrije, potom otkrivši i njegov identitet, na što se oglasio sam glumac i bivši srpski ministar kulture, danas predsjednik političkog pokreta Demokrati Srbije, Branislav Lečić

Kako donosi nova.rs, Branislav Lečić nakon optužbi srpske glumice Danijele Štajnfeld pozvao je nadležno tužiteljstvo da mu pošalje poziv za saslušanje da bi on mogao iznijeti svoju stranu priče.

'Ja, Branislav Lečić iz Beograda, najodlučnije poričem bilo kakve optužbe koje su iznesene na moj račun. Nikada u svom životu nisam počinio nijedno krivično djelo, a kamoli djelo silovanja ili bilo koje njemu srodno ili slično djelo! Koristim ovu priliku da obavijestim kako nadležno tužilaštvo, tako i javnost da apsolutno nemam što skrivati i da nemam namjeru napustiti teritorij Srbije i ovim putem molim nadležno tužilaštvo i MUP Republike Srbije da mi se bez odlaganja uputi poziv radi saslušanja', napisao je glumac u pisanoj izjavi koju je poslao listu Danas te dodao:

'Također, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću spreman sam podvrgnuti se poligrafskom ispitivanju na sva pitanja, uključujući pitanja o razgovoru sa Štajnfeld koji je objavljen u pojedinim medijima.'

Uz sve to Lečić je dodao kako izjavu daje 'bez nakljukavanja sedativima, bez upotrebe bilo kakvih lijekova i bez prethodno predočenih mu pitanja'.

No jedan od dokaza koji je dostavljen tužiteljstvu je i snimka razgovora glumice s Lečićem nekoliko godina nakon silovanja, a koja je objavljena na stranici insajder.net.

Razgovor Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića (AUDIO) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Podsjetimo, jučer je regija ponovno šokirana izjavom glumice Danijele Štajnfeld nakon što je u dokumentarnom filmu 'Drži me čvrsto', a koji je predstavila na prošlogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala, ispričala da je žrtva silovanja. Potom je u beogradskom Višem tužiteljstvu u Beogradu otkrila i identitet svog silovatelja. Riječ je o glumcu i bivšem srpskom ministru kulture, a danas predsjedniku političkog pokreta Demokrati Srbije Branislavu Lečiću.

'Moja ideja bila je da napravim film o posljedicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive žrtve i iz perspektive ljudi koji su napravili te zločine. Kada sam pogledala sirovi materijal, u tom trenutku sam se ohrabrila i u posljednjem trenutku odlučila da i ja podijelim svoju priču', ispričala je Danijela gostujući u emisiji TV Sarajeva.

Nikada prije nije pomislila da će svoju priču javno ispričati jer se nije usudila reći što joj se dogodilo zbog posljedica za nju i njezinu obitelj. Poslije silovanja povjeravala se, izjavila je ranije, jedino svom laptopu te je snimila 'malene videozapise koji su na kraju završili u dokumentarcu'. Kad je stigla u Ameriku, borila se s posttraumatskim poremećajem, ali se uz pomoć prijatelja polako oporavljala.