POZNATI SRPSKI GLUMAC

Novi šok u regiji: Srpska glumica Danijela Štajnfeld tvrdi da je 'tajanstveni moćnik' koji ju je silovao Branislav Lečić, on sve demantira

22.03.2021 u 15:40

Bionic
Reading

Srpska glumica Danijela Štajnfeld u dokumentarnom filmu 'Drži me čvrsto', koji je predstavila na prošlogodišnjem izdanju Sarajevo Film Festivala, ispričala je da je žrtva silovanja, a sada je u beogradskom Višem tužiteljstvu u Beogradu otkrila identitet svog silovatelja. Riječ je o glumcu i bivšem srpskom ministru kulture, a danas predsjedniku političkog pokreta Demokrati Srbije Branislavu Lečiću

Danijela Štajnfeld se prije nekoliko dana na poziv tužitelja pojavila u beogradskom Višem javnom tužiteljstvu kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. U prisutnosti odvjetnika govorila je o svom traumatičnom iskustvu, s čime je upoznala javnost prije nekoliko mjeseci u svom dokumentarnom filmu koji je snimljen u Americi, u kojoj trenutno živi, te je navela identitet izvršitelja kaznenog djela B.L., saznaje portal Nova.rs.

Glumica tvrdi kako ju je napastovao prije nekoliko godina, dok je s njim radila na jednom projektu. Nakon saslušanja tužiteljstvo bi trebalo donijeti odluku o daljnjem postupanju, a očekuje se da će Lečić biti pozvan da se izjasni o prijavi glumice.

'Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države i spreman sam u bilo kojem trenutku odgovarati na ovakvu optužbu u tužiteljstvu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskreditira', izjavio je Lečić za B92.

'Moja ideja bila je da napravim film o posljedicama silovanja i seksualnog zlostavljanja iz perspektive žrtve i iz perspektive ljudi koji su napravili te zločine. Kada sam pogledala sirovi materijal, u tom trenutku sam se ohrabrila i u posljednjem trenutku odlučila da i ja podijelim svoju priču', ispričala je Danijela gostujući u emisiji TV Sarajeva. Nikada prije nije pomislila da će i svoju priču ispričati javno jer se nije usudila reći što joj se dogodilo zbog posljedica za nju i njezinu obitelj. Poslije silovanja povjeravala se, izjavila je ranije, jedino svom laptopu te je snimila 'malene videozapise koji su na kraju završili u dokumentarcu'. Kad je stigla u Ameriku, borila se s posttraumatskim poremećajem, ali se uz pomoć prijatelja polako oporavljala.