AILEEN QUINN - 'ANNIE'

Hollywood ju je obožavao, no zvijezda hit mjuzikla 'Annie' sa samo 18 godina donijela je odluku koja je šokirala sve

22.04.2022 u 06:31

Bionic
Reading

Te 1982. godine stekla je svjetsku slavu zahvaljujući ulozi crvenokose i kovrčave djevojčice iz sirotišta u hit mjuziklu Johna Hustona 'Annie', kojoj se preko noći život zaokrene za 180 stupnjeva te iz sirotišta završi u domu milijunaša. Iako su joj predviđali veliku karijeru Aileen Quinn odlučila je napustiti filmski svijet, kojem se sada ipak, u 50-ima, želi vratiti

Ako spadate među ljubitelje mjuzikala, mala je vjerojatnost da vam je 'ispod radara' prošao hit iz 1982. Naravno riječ je o filmu Johna Hustona 'Annie', u čijem je fokusu mala crvenokosa djevojčica Annie koja odrasta u sirotištu. Za tu ulogu borilo se više od osam tisuća djevojčica, koje su sve odreda željele postati Annie, no sreća se nasmiješila tada devetogodišnjoj Aileen Quinn, koja se savršeno uklopila u cijelu priču.

No, iako su joj nakon nevjerojatnog uspjeha 'Annie', čije pjesme iz filma i danas mnogi rado pjevuše, predviđali veliku karijeru, Quinn je iznenadila sve i kada je napunila 18 ostavila sve što joj je Hollywood nudio, željna istražiti svijet.

Danas ima 50 godina i sada bi se jako rado vratila pred kamere, o čemu je i progovorila u svom intervjuu za Fox News. Voditeljima je priznala kako su veliku ulogu u toj odluci da se povuče imali i njezini roditelji, koji su smatrali da je obrazovanje na prvom mjestu, pa je svakog dana morala učiti barem po tri sata.

  • +9
Aileen Quinn Izvor: Profimedia / Autor: Sonia Moskowitz / Zuma Press / Profimedia

'Kada sam završila sa snimanjem, učitelji mi nisu baš gledali kroz prste. Nemojte me shvatiti, bili su ponosni na mene i sretni zbog mene, tražili me autograme, no na prvom mjestu bilo im je da nadoknadim propušteno i riješim sve ispite. Da budem odlikašica što sam i bila', rekla je Aileen Quinn, koja je pod ugovorom bila početkom 80-ih, zahvaljujući čemu je mogla glumiti u predstavama, a snimila je i album 'Bobby's Girl' za Columbia Records.

'No, nakon toga, željela sam se vratiti normalnom životu. Željela sam studirati, vidjeti što mi se sve nudi. Željela sam vidjeti svijet, pa sam tako i živjela u stranoj zemlji i stekla i to iskustvo. Naučila sam strani jezik i istražila svijet koji se razlikovao od dotadašnjeg. Zbog toga je sve to zapravo bio i blagoslov - mogla sam odrasti i imati normalan život, imati dečke, vidjeti svijet...'

Annie (1982) - 'It’s The Hard Knock Life' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nakon što je diplomirala, sve je više radila u kazalištu, no, priznala je, bilo je teško odmaknuti se od uloge koja ju je proslavila i obilježila. 'Uvijek sam izgledala mlađe nego što jesam, zbog toga je bilo teško krenuti dalje. No odlična stvar u kazalištu je što sam mogla glumiti sve. Zahvaljujući kazalištu mogla sam i dalje rasti.'

Punih 25 godina provela je na kazališnim daskama i pod svjetlima pozornice se osjećala najbolje. Ipak, priznaje kako su je nekoliko puta tražili da snimi nastavke filma koji ju je proslavio. Sastajala se s raznim redateljima, čitala scene potencijalnih projekata koji su se temeljili na stripovima 'Annie' i bili više avanturistički, no ništa od toga nikada se nije realiziralo.

'Annie' (1982) - Tomorrow Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

'Ne znam u čemu je bio problem jer su se time bavili neki ljudi iznad mene, a ja sam bila tako mlada', rekla je i dodala: 'No, zato su se druge stvari događale. Dobijala sam ponude za određene sitcome i projekte, no sve sam morala zbog ugovora odbijati sedam godina. Kada je to prošlo, već sam bila odrasla i postala tinejdžer.'

Posljednjih mjeseci raspored Aileen Quinn poprilično je zgusnut, a ona se sada svim silama pokušava ponovno vratiti na film, zbog čega je preselila u Los Angeles, a uz sve ima i svoj bend, 'Aileen Quinn i Leapin’ Lizards', s kojima se nada uskoro krenuti na turneju.