VIŠE MU SE NE PRAŠTA

Harrison Ford pod istragom zbog najnovije nesreće koju je izazvao upravljajući avionom

30.04.2020 u 13:30

Bionic
Reading

Još se jednom holivudska legenda našla u problemima vezanim uz svoju strast za pilotiranjem. 77-godišnji Harrison Ford, koji je posljednjih nekoliko godina izazvao već nekoliko incidenata tijekom upravljanja avionom, ovoga se puta našao pod službenom istragom

Harrison Ford još se jednom našao u problemima zbog upravljanja svojim privatnim avionom, ovogoa puta jer nije dobro razumio upute koje je dobio od kontrolnog tornja tijekom slijetanja na aerodrom u Kaliforniji. Zvijezdi 'Star Warsa' rečeno je da se kratko zadrži na pisti aerodroma Hawthorne, budući da je jedan avion uvježbavao slijetanje i uzlijetanje, no on je to izignorirao i lagano se prevezao do kraja.

Sve to izazvalo je pravu pomutnju u kontrolnom tornju koji je podigao visoki stupanj pripravnosti za sve. Nakon svega, audio snimke 'dokopao' se TMZ, a iz koje se jasno čuje kako kontrolor leta govori 77-godišnjem glumcu: 'Molim vas da se kratko zadržavate na pisti jer je prometno.'

No, Ford je to izignorirao, dodatno ubrzao i odlučio prijeći na drugu stranu, a na kraju se ispričao rekavši kako je mislio da su mu rekli da je 'sve čisto' i da može prijeći pistu.

Srećom, nikakve opasnosti od sudara nije bilo, jer je drugi avion bio udaljen od Fordovog aviona te je bio u zraku i prije negoli je došao do područja na kojem se glumac nalazio, no Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo odlučila se pozabaviti ovim incidentom.

Sve ovo dogodilo se pet godina nakon što je Ford slomio zdjelicu i gležanj kada je njegov avion iz 2. svjetskog rata doživio kvar motora te je morao prisilno sletiti na golf teren u Santa Monici, a dvije godine kasnije umalo se, prilikom slijetanja na aerodrom John Way, zamalo se zabio u Boeing 737 koji je uzlijetao s više od 100 putnika.