u potrazi je za donacijama

Gitarist rock grupa Kojoti i Cool Shakes, ostvario je uspješnu inozemnu karijeru, a sad snima solo album

05.02.2024 u 12:26

Bionic
Reading

Toma Benzon mnogi u Hrvatskoj poznaju kao gitaristu rock grupa Kojoti, Malehookers i Cool Shakes, a posljednjih desetak godina ostvario je uspješnu inozemnu karijeru koju sada nastavlja graditi u Londonu, ali mu je potrebna pomoć...

Poslije 7,8 god ponovo sam došao u meni ipak najdraži London! Nakon što sam, nakon 13 godima odlučio da će u Los Angelesu biti još bolje', priča nam Tom Benson.

'Plus nema kise, mogu motorom cijelu godinu krstariti.... Taman sam krenuo u suradnju sa Jakob Dylanom (‘Wallflower’), velika šansa se pruzila da postanem član njegovog benda, kada je Covid sve pekinuo.. U London sam sam inače upisao studij filma, surađivao sa sjanim bendovima, dospio sam na broj 1 na UK charts sa Jack Savoretti-jem, rasprodali smo Royal Albert Hall, dva puta nastupao na Glastonburyu, radio na glazbi za serijame i filmove, sa Angelinom Jolie, a Johhny Depp je pjesmu uzeo za svoj film o slikaru Ralph Steadman-u (Fear and Laughing in Las Vegas) koja je dobila nominaciju za Oskara', govori glazbenik. Nakon 30 godina punokrvnog muziciranja, kaže, napokon se ponovno diže na svoje noge.

'Davno su to bili Glastonbury i Royal Albert Hall, sada smo se vratili barovima i restoranima, malim mjestima... Ali, to je doista ponizno iskustvo i volim svaki od ovih sićušnih koncerata. Zahvalan sam što sam dobio još jednu priliku i sada je sve na meni... Ali, svaki umjetnik kojeg poznajem morao se 'resetirati' i početi ispočetka. Sada, imam ubojiti novi bend i nakon 22 godine, kada je moj vlastiti :Tom Benzon & Izdan je CD Cool Shakes, odlučio sam se nastaviti boriti za vlastiti san. Jer, svih ovih godina, bio sam gitarist ili basist za druge izvođače (tj. Kojoti, Congo Faith Healers, Sonny West, Jack Savoretti, Lucinda Belld i mnogi drugi..) koji su me učinili onim što jesam', rekao je i dodao:

'Ovim putem se želim obratiti svima u Hrvatskoj i regiji: pokušavamo skupiti sredstva za snimanje albuma, svaka donacija je 'zlatna'. Pjesme su tu, planiramo odraditi turneju po Hrvatskoj i moru na ljeto'.