još ga pamti

Lijepa uspomena: Legendarni Jimmy Page prisjetio se koncerta u Zagrebu

21.02.2024 u 22:29

Bionic
Reading

Gitarist i osnivač najvećeg rock benda svih vremena, Led Zeppelin ponovo se na društvenim mrežama dotaknuo nezaboravnog susreta s našom zemljom. Na današnji dan, 21. veljače 1998. on i Robert Plant održali su koncert u zagrebačkom Domu sportova u sklopu Walking Into Everywhere turneje kojom su promovirali aktualni studijski album 'Walking Into Clarksdale'

Jimmy Page i Robert Plant su te godine odlučili da im umjesto prvo zacrtane Mađarske, Hrvatska bude prva stanica na turneji, odnosno mjesto gdje će uvježbavati pjesme. U Zagrebu su boravili pet dana i njihov posjet predstavljao je prvi pravi rock and roll hype nakon turobnih ratnih godina. Podsjetimo, predgrupa su im na tom koncertu bile Gazde, na opće negodovanje posjetitelja koncerta.

Legendarni glazbenici su održali još jedan koncert na istom mjestu u studenom 1998. godine. Često se preko prisjećaju tih koncerata i odlične atmosfere koja ih je očito osvojila.

Page se i ranije na Facebooku znao osvrnuti na zagrebački koncert. Naime, prije tri godine napisao je isto kao i u novoj objavi: 'Na današnji dan 1998. godine Page i Plant započeli su turneju 'The Mystic East' '98 u Zagrebu, Hrvatska. Nikad prije nisam bio u Istočnoj Europi, a ovaj prvi posjet Hrvatskoj pružio mi je fascinantnu priliku da upoznam ljude koji su nedavno preživjeli rat i osjetim njihovu otvorenost i entuzijazam koji su se zaista pokazali na koncertu'. Očekivano, u komentarima su se javili neki koji su bili na u Domu sportova.

Izvor: Društvene mreže

Setlista je uključivala sljedeće pjesme: The Wanton Song, Bring It On Home (Willie Dixon cover), Heartbreaker, Ramble On, Walking Into Clarksdale, No Quarter, Going to California, Tangerine, The Maid Freed from the Gallows ([traditional] cover), Most High, Babe, I'm Gonna Leave You (Joan Baez cover), How Many More Times, In the Evening i Whole Lotta Love te Bis: Thank You i Rock and Roll. Dvojac se iste godine vratio ponovno u Dom sportova te je održao još jedan koncert i to 12.11. Da mu je nastup u Zagrebu ostao u posebnom sjećanju, Jimmy Page je pokazao 2019. godine kada se prisjetio tog koncerta porukom na svojoj Facebook stranici.