Vijest potvrdila supruga

Preminuo Denny Laine, suosnivač Wingsa i frontman Moody Bluesa

06.12.2023 u 14:59

Bionic
Reading

Britanski gitarist, jedan od osnivača skupine Moody Blues 60-ih godina, odnosno Wingsa zajedno s Paulom McCartneyom nakon raspada Beatlesa, umro je u utorak u dobi od 79 godina

Laineova supruga Elizabeth Hines objavila je na Instagramu da je suprug preminuo od plućne bolesti.

Paul McCartney objavio je na Instagramu da je ožalošćen smrću bivšeg partnera iz grupe Wings koju je osnovao 1971. godine sa suprugom Lindom McCartney pošto su se 1970. raspali mitski Beatlesi. Denny Laine bio je 'izuzetan gitarist i pjevač', napisao je McCartney i podsjetio da su zajedno stvorili hit 'Mull of Kintyre' (1977).

Najpoznatiji album Wingsa koji je bio na vrhu liste u Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Državama bio je 'Band on the Run' iz 1973., a glazbena skupina djelovala je do 1981.

Denny Laine se rodio u listopadu 1944. u Birminghamu u Engleskoj kao Brian Hines i počeo je vrlo mlad učiti gitaru fasciniran gitaristima kao što su Chuck Berry i Django Reinhardt. Denny Laine i pijanist Mike Pinder osnovali su 1964. Moody Blues, grupu koja je izvodila progresivni i psihodelični rock i koja je služeno još aktivna iako je većina prvih članova umrla.