ISKRENI REPER

Edo Maajka: 'Imam osjećaj da je cijelo društvo nezainteresirano za bilo što, nekako je poludepresivno i paranoično'

27.09.2019 u 17:57

Bionic
Reading

Nakon 17 godina od najuspješnijeg albuma 'Slušaj mater' kojim je 2003. godine osvojio nagradu Porin za najboljeg novog izvođača, izlazi mu dvostruko LP izdanje s remasteriranim pjesmama. Lani je nakon dulje pauze Edo Maajka izbacio novi studijski album 'Put u plus' i imao uspješan koncert u Domu sportova. Popularni glazbenik progovorio je na temu današnjih prilika na sceni, stanju u društvu i kakvu glazbu slušaju njegove mezimice

'Ako si potpuno na sceni onako kako sam ja, ako živiš od toga i to radiš s guštom, ne možeš ne biti razočaran kad vidiš koliko su stvari drugačije i koliko se mijenjaju. Marketing i PR postali su najbitnije stvari i lagano ubijaju smisao u svemu tome. Tako da u biti najkvalitetniji izvođači, producenti i glazbenici ne mogu biti nagrađeni niti dobiti ono što zaslužuju jer takvim ljudima PR i marketing nisu u krvi. Ta dva pojma nemaju veze s izvođačkom kreativnošću, to je sasvim druga domena koja nema veze sa stvaranjem i produciranjem glazbe', ispričao je Edo Maajka za Net.hr.

Razočaran je, kaže, jer vrednovanje glazbe više nema veze s kvalitetom i s time jesi li dobar izvođač ili nisi. 'Samo je marketing postao važan, kako to izreklamirati i kako to predočiti što širem broju publike', poručio je.

View this post on Instagram

Nesavrseni muskarci u savrsenim odijelima #edomaajka #varteks

A post shared by Edo Maajka (@edomaajka.official) on

Glazba mu je, izjavio je, najbolji oblik terapije, ventil i psiholog.

'Tu pričam sa svojim nekim stranama koje su u meni i koje čuče i gledaju okolinu. Taj način izražavanja mi stvarno jako puno pomaže. Ponekad imam problem objasniti neke stvari i pravilno se izraziti u životu, a kad je glazba u pitanju to mi itekako polazi za rukom. Ima i tema koje je skoro pa nemoguće obraditi u jednoj pjesmi, ali je onda pomalo razradim kroz nekoliko njih. Najbolji primjer toga jest kako sam radio s temom depresije, s totalnom nekom nezainteresiranošću društva. Imam osjećaj da je cijelo društvo nezainteresirano za bilo što, nekako je poludepresivno i paranoično, a onda je teško biti normalan u takvoj okolini kad se nemaš za što uhvatiti', rekao je Edo.

Što je stariji, poručuje, sve više i više uviđa da ima situacija u kojima je odvratno biti žena, pogotovo na našim prostorima. 'Gadno je na Balkanu u svijetu kulture i showbizza. To ti govorim jer sam pričao s prijateljicama koje se bave režijom, glumom, pjevanjem ili bilo čim u toj domeni. Svoje kćeri odgajam u smislu 'što god probate, gdje god idete, ja ću vas podržati i uz vas sam' jer znam da će im biti jako teško, tvrdi.

View this post on Instagram

Wolverine and Elastic girl @sferakon Big up to all my nerds!!!

A post shared by Edo Maajka (@edomaajka.official) on

Njegova djeca nisu impresionirana našom glazbenom scenom.

'Više vole slušati npr. Amy Winehouse nego domaću glazbu. Mada im ja nekad, pustim Jinxe, Elemental i sl. da vidim kako to primaju i vole li to. No, ipak više vole izvođače na engleskom jeziku', otkrio je Edo koji će imati promocija LP izdanja u petak 11. listopada u zagrebačkom Rockmarku, što će ujedno biti uvertira za koncert u Vintage Industrial Baru kojeg će održati 31. listopada.