NIJE IM LAKO

Buckinghamska palača u strahu: Hoće li zbog Meghan Markle porezna doznati pravo stanje računa?

10.01.2018 u 06:34

Bionic
Reading

I dok se većina zaposlenika u Buckinghamskoj palači, kao i članovi kraljevske obitelji, pripremaju za veliko kraljevsko vjenčanje u svibnju, zaposleni u financijama su u strahu - sve dok Meghan Markle i službeno ne postane britanska državljanka, postoji šansa da u ruke poreznih službenika stignu točne brojke o stanju na računu kraljevske obitelji

Nadolazeće vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle, koje će se održati 19. svibnja, u državnu će blagajnu sliti 500 milijuna funti, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim turistima koji ne žele propustiti događaj godine, ali i mnogobrojnim suvenirima koji se već uvelike izrađuju.

  • +16
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I dok se Velika Britanija itekako veseli novcu koji će pristići, Meghan Markle ima na umu druge probleme, poput skupljanja papira kako bi platila porez u Sjedinjenim Američkim Državama. Iako je glumica najavila da će nakon vjenčanja postati i britanska državljanka, taj proces potrajat će oko tri godine, tijekom kojih će i dalje imati sve obaveze prema zemlji u kojoj je živjela i radila.

Stručnjakinja za sve vezano uz kraljevsku obitelj, Marlene Koenig, rekla je da 'unatoč tome što će se udati za člana britanske kraljevske obitelji, sve dok je američka državljanka, mora plaćati poreze'.

Budući da je sama Meghan Markle, zahvaljujući glumačkim ulogama, osobito onoj u seriji 'Suits', primila izdašne honorare, takvi će zasigurno biti i godišnji porezi koje mora platiti. Pozajmicu ne smije tražiti od svog budućeg supruga, princa Harryja, koji je nakon smrti majke, princeze Diane, od nje naslijedio polovicu od 21,5 milijuna funti, koliko je posjedovala, kao i dionice u vrijednosti od 3,5 milijuna funti, za koje dobiva godišnje premije, baš kao i njegov brat, princ William i Kate Middleton.

  • +14
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: TOBY MELVILLE

Naime postoji mogućnost, ukoliko joj netko od članova njezine nove obitelji 'uskoči' s pozajmicom, da će ona na to morati platiti porez. 'Ako prihvati novac od supruga ili njegove obitelji, to se smatra prihodom te će na to morati platiti porez', objasnila je Koenig, dodavši kako sve to može na površinu donijeti mnoge detalje, za koje kraljevska obitelj ne želi da se doznaju, poput onog koliko zapravo novca posjeduju.

  • +12
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ukoliko se njezino ime nađe na njihovu računu, to će se voditi kao priljev u Sjedinjenim Američkim Državama, a možete biti sigurni da Buckinghamska palača i stručnjaci koji su zaduženi za njihove račune pomno prate i gledaju sve što se događa, prate sve zakone i događaje te, vjerujte mi, trude se svim silama da račun kraljevske obitelji ne dođe u ruke porezne službe.'