S EUROPSKIM POTPISOM

Bombastične teen serije koje će zavoljeti mladi i odrasli

29.01.2023 u 17:49

Bionic
Reading

Bacite pogled na nove skandi serije Nadam se da si sretno stigla kući i Ida preuzima odgovornost na Pickbox NOW

Američka produkcija obiluje teen serijama, ali znate li da postoje jednako odlične serije za mlade s potpisom europskih redatelja i producenata? Riječ je o novim skandinavskim teen serijama Nadam se da si sretno stigla kući i Ida preuzima odgovornost.

Prva se odnosi na razdoblje srednje škole, a druga opisuje etapu odrastanja i težak prijelaz iz srednje škole u fakultetske klupe, kao i odlazak iz malog grada u velegrad. Obje serije pristigle su na streaming servis Pickbox NOW u sklopu Viaplay Select kategorije, a ista donosi originalni sadržaj sa skandinavskog streaming servisa Viaplay.

Nadam se da si sretno stigla kući (Where Were You?)

Lousie (Filippa Navarana) prijevremeno odlazi za zabave i ostavlja najbolju prijateljicu Monicu (Maja Ida Thiele) koja još uvijek uživa u tulumu. Kad je sljedeći dan ne vidi u školi, zabrinuta odlazi k njoj. Monica joj, potresena, priznaje ju je netko silovao na nogometnom igralištu. Ogorčena Lousie odluči pronaći Monicinog silovatelja kako bi ga konačno privela pravdi. No, svi dokazi će ukazati na neočekivanu osobu.

Ida preuzima odgovornost (Ida Takes Charge)

Izašla je prošle godine, a temelji se na romanu norveške spisateljice Kjersti Halvorsen. Ida (Elli Rhiannon Müller Osborne) odlazi iz svojeg malog grada u Oslo gdje će studirati psihologiju. Promjena joj pada teže negoli prosječnom studentu zbog straha od mnogih stvari, a posebice potencijalnih terorističkih napada koji vrebaju. Na faksu upoznaje Axela (Arthur Hakalahti) koji će joj kasnije otkriti interes za vatrenim oružjem. Ida dobiva veliki osjećaj odgovornosti koji ju natjera da iskorači iz mjehurića straha i nesigurnosti te spasi ostale kolege, Axela i sebe.

Izvrsne skandi serije pronađite na domaćeg streaming servisu Pickbox NOW.