KVALITETNE I NAGRAĐIVANE

Vrhunske BBC serije i gdje ih gledati kod nas

21.01.2023 u 07:34

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi najbolje od britanske produkcije u vaše domove

BBC (ili punim imenom: British Broadcasting Corporation) je najveća korporacija za prijenos radijskog i televizijskog programa na svijetu. Pod svojim okriljem donosi čitav niz najgledanijih i višestruko nagrađenih (BAFTA, International Emmy i dr.) serija.

Pickbox NOW streaming servis omogućuje hrvatskim gledateljima da gledaju neke od BBC-jevih najboljih serija. Na ovom ćete streaming servisu sigurno pronaći nešto po vlastitom ukusu – možda kriminalističku seriju (po čemu je BBC najpoznatiji), dramu ili pak seriju inspiriranu engleskim književnim klasikom.

Dolina sreće (Happy Valley)

Catherine je policijska narednica u malom mjestu u ruralnoj dolini Yorkshirea koje želi očistiti od svih kriminalaca. Novi slučaj otmice kćeri lokalnog biznismena kulminirat će nizom brutalnih zločina. Istraga je natjera da se suoči s vlastitim obiteljskim problemima i prošlim traumama.

Optuženi (Accused)

Šest priča, šest epizoda. Ova jedinstvena serija prikazuje priče šest zasebnih likova i okolnosti koje su ih dovele pred sud koji će odlučiti o njihovoj sudbini. Što više otkrivamo o optuženima, to se više nameće sumnja trebaju li biti optuženi za svoje postupke.

Blizu neprijatelja (Close to the Enemy)

Rat je pri kraju i britanski obavještajac Callum Ferguson mora pridobiti njemačkog znanstvenika Dietera na stranu Britanaca. Ferguson će učiniti sve kako bi uspio u svojem posljednjem zadatku i s vremenom njih dvojica postanu dobri prijatelji. Istovremeno Fergusa prijatelji upozoravaju da Dieter krije mračnu prošlost koja bi mogla okončati njihovo prijateljstvo.

Ponos i predrasude (Pride and Prejudice)

Ako volite drame onda ste odličan kandidat za jedan od BBC-jevih klasika. Tu je bezvremenska serija Ponos i predrasude (Pride and Prejudice) za sve ljubitelje kompleksnih romantičnih i obiteljskih odnosa. Gospođa Bennet želi udati svoje kćeri – i to čim prije. Za jednu je našla mladog i novopridošlog neženju Charlesa Bingleya, a njegov prijatelj gospodin Darcy zaljubit će se u Elizabeth.

Preferirate drame s mračnijim temama?

Jane Eyre (Jane Eyre) donosi nesretnu životnu priču o istoimenoj djevojci. Roditelji su joj umrli, a ostatak obitelji je mrzi. Nakon školovanja u sirotištu zaposli se kao guvernanta u dvorcu gospodina Rochestera.