KULTNI FILM

Američka nevjesta - romantična komedija sa zvjezdanom glumačkom postavom

21.01.2023 u 16:11

Bionic
Reading

Ova kultni film skriveni je dragulj na Pickbox NOW

Britanska romantična komedija Američka nevjesta (Easy Virtue) jedan je od onih filmova koje jednostavno morate pogledati! Skriveni dragulj s Pickbox NOW servisa sa zvjezdanom glumačkom postavom na čelu s Colinom Firthom idealan je film za sve ljubitelje britanske kinematografije.

Društvena komedija

Američka nevjesta je društvena komedija u kojoj glamurozna američka udovica Larita upoznaje mladog Engleza Johna Whittakera i naglo se udaje za njega u Monaku. Kad se vrate u Englesku, njegova majka odmah snažno pokaže negodovanje oko svoje nove snahe, dok njegov otac pronalazi srodnu dušu. Obiteljske napetosti eskaliraju.

John Whittaker (Ben Barnes) mladi je pripadnik engleskog plemstva čiji je posjed u opasnosti od bankrota, a samo željezna volja Johnove majke drži sve na okupu. John se vrati iz Amerike te sa sobom dovede Laritu (Jessica Biel), koju je nedavno upoznao i odmah se njome oženio. Johnovoj majci Veronici (Kristin Scott Thomas) Larita nimalo ne odgovara te to uopće ne krije, a energična i otvorena Larita ne snalazi se u tradicionalno hladnoj engleskoj obitelji. S druge strane, Johnovom ocu Jimu (Colin Firth), Larita se veoma sviđa. Uskoro se John nađe između dviju vatre, a čini se da će manipulacije njegove majke prevladati te se Larita počne bojati da će izgubiti muža.

Zvjezdana glumačka postava

Na čelu s Colinom Firthom, zvjezdanu glumačku postavu čine i popularna američka glumica Jessica Biel, popularni britanski glumac i pjevač Ben Barnes te nagrađivana britanska glumica Kristin Scott Thomas. Osim što se svi odlikuju fenomenalnim glumačkim talentom, kako film sadrži mnoge pjesme iz doba jazza, ovi glumci mogu se pohvaliti i svojim izvrsnim pjevačkim sposobnostima.

Filmska adaptacija predstave

Ovaj kultni film nastao je prema istoimenoj dramskoj predstavi svestranog pisca, redatelja, glumca i pjevača Noëla Cowarda. Prije filma kojeg predvodi Colin Firth, predstava je prethodno pretvorena u nijemi film Alfreda Hitchcocka 1928. godine. Ovu filmsku adaptaciju režirao je Stephan Elliott, a scenariji potpisuju Elliott i Sheridan Jobbins.

Skriveni dragulj na Pickbox NOW, britansku komediju Američka nevjesta, gledajte odmah!