prijateljica obitelji Meljničenko

Bogatom Rusu zaplijenjen brod vrijedan 530 milijuna eura, na njemu se odmarala i Nina Badrić

12.03.2022 u 16:58

Bionic
Reading

Naša poznata pjevačica, kao velika prijateljica Aleksandre Meljničenko, na jahti je provela brojne odmore, što po hrvatskoj obali, što po egzotičnim svjetskim lokacijama

Ruskom milijarderu i srpskom zetu Andreju Igoreviču Meljničenku talijanska policija zaplijenila je u Trstu superjahtu A, dugu čak 143 metra i vrijednu vrtoglavih 530 milijuna eura, donosi Jutarnji list.

Ta je jahta posebno zanimljiva jer je, prema pisanju Jutarnjeg, naša poznata pjevačica Nina Badrić, kao velika prijateljica bivše srpske pjevačice i manekenke Aleksandre Meljničenko, na njoj provela brojne odmore, što po hrvatskoj obali, što po egzotičnim svjetskim lokacijama. O drami sa zaplijenom jahte ruskom milijarderu priopćio je i ured talijanskog premijera, a sve se to odvija samo nekoliko dana nakon što je Meljničenko uvršten na popis sankcija EU nametnutih zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Superjahtu je, inače, dizajnirao Phillipe Starck, a izgradio ju je njemački Nobiskrug. Meljničenko, kojeg se često u društvu supruge i Nine Badrić moglo susresti na našoj obali, vlasnik je velikog proizvođača gnojiva EuroChem Group i tvrtke za ugljen SUEK. Uz superjahtu A, prošli tjedan talijanska je policija zaplijenila vile i jahte vrijedne 143 milijuna eura u vlasništvu pet visokoprofiliranih Rusa koji su na popisu sankcioniranih. Policijske zapljene dio su koordinirane akcije zapadnih država kako bi se kaznilo bogate Ruse povezane s predsjednikom Vladimirom Putinom.

Nina Badrić i Aleksandra Meljničenko prijateljice su već godinama, a zbog pandemije korone neko vrijeme se nisu imale prilike družiti, no redovno komuniciraju na društvenim mrežama.

Prije nekoliko godina družile su se na zaplijenjenoj luksuznoj superjahti A, koja se proteže na osam katova, a ima i vlastiti helidrom te se smatra i najvećom jedrilicom na svijetu. Slavio se Aleksandrin rođendan na Karibima, a zabava je bila namijenjena samo za najbliže prijatelje. Nina je na jahti bračnog para Meljničenko bila gošća i tijekom putovanja na St. Barts i Ibizu, piše Jutarnji list. Posljednji put prijateljice su se vidjele, sudeći po društvenim mrežama, u ljeto 2020.