NOVI GLOBALNI PROJEKT

Američki glumac žica cool fotke iz Hrvatske: Najponosniji smo na Plitvice, ali kitimo se i tuđim perjem

20.05.2021 u 12:25

Bionic
Reading

Joseph Gordon-Levitt, nagrađivani američki glumac, pjevač i sveopći kreativac na svojoj je internetskoj medijskoj platformi HitRecord pokrenuo novi globalni projekt za kojeg su mu, između ostalih, potrebne i fotografije iz Hrvatske

'Pozdrav prijatelji iz Hrvatske! Tražim cool fotografije Hrvatske za novi projekt', objavio je uz fotografiju Dubrovnika Gordon-Levitt na svojoj Facebook stranici i pozvao sve koji to žele više o projektu doznaju na njegovoj medijskoj platformi HitRecord.

Gordon-Levitt svima koji su voljni podijeltiti svoje fotografije, daje na znanje da to mogu biti bilo kakve fotografije snimljene u mjestu u kojem žive.

'Priroda, gradske scene, životinje, biljke, građevine – sve vrste scena su dobrodošle', navodi u svom pozivu Gordon-Levitt.

Dok je pozive za neke zemlje poput Meksika i Filipina morao ponavljati, Hrvati su ga u samo 24 sata od objave zasuli s više od tisuću fotografija iz Lijepe naše.

Našlo se tu svega, pa i makro fotografija bagremovog cvata i pokrpane slavonske ceste, a iako je dosta fotografija posvećeno Dubrovniku, nekako se čini da su Hrvati najponosniji na Plitvička jezera. Ili Gordon-Levitt najviše hrvatskih pratitelja ima na Plitvicama?

Potrudili su se Hrvati američkom glumcu poslati raznolike scene, Osječani su i dalje ponosni na svoj pješački most preko Drave, Zagrepčani na Hendrixov most (nažalost bez prepoznatljivog grafita), a i jedan je Splićanin ponosan na željeznu konstrukciju koju vidi sa svog prozora. Poznato je da njegovi sugrađani uživaju u pogledu s ponistre na Šoltu, a šaljivac tvrdi da pogled iz njegovog doma u Splitu puca na Eiffelov toranj.

Na platformi HitRecord se ne navodi o kakvom je točno projektu riječ, ali dosadašnji Gordon-Levittovi projekti koje je radio preko svoje internetske platforme su priznati i nagrađeni pa su mu HitRecord on TV (2014.–15.) i I Create Together (2020.) donijeli nagrade Primetime Emmy u kategoriji Izvanrednog interaktivnog programa.