BISER JADRANA

Hvar proglašen najljepšim europskim otokom prema odabiru poznatog časopisa

09.10.2019 u 17:00

Bionic
Reading

Britanski časopis Condé Nast Traveller je u suradnji sa svojom američkom inačicom objavio listu najljepših svjetskih turističkih destinacija, kao i najboljih hotela, kruzerskih linija i turoperatora prema odabiru svojih čitatelja. Nagradu Reader's Choice Awards 2019 za najljepši europski otok ove je godine osvojio Hvar

Readers’ Choice Awards 2019 ujedno je i najveća dodjela nagrada poznatog časopisa specijaliziranog za putovanja koja se održava od 1998. godine. Ove je godine svoj glas dalo preko 600,000 registriranih glasača koji su odabrali najbolje hotele, turoperatore, kruzerske linije i najljepše turističke destinacije diljem svijeta koje se isplati posjetiti.

U kategoriji otoka titulu najljepšeg u Europi ponio je Hvar, koji iz godine u godinu privlači sve vei broj posjetitelja iz diljem svijeta. Osim svojim prirodnim i povijesnim ljepotama, zahvaljujući odličnom noćnom životu sunčani Hvar posljednjih godina privlači i veliku pažnju turista željnih dobre zabave.

Za najljepši otok u Sjedinjenim Američkim Državama izglasan je Hilton Head u Južnoj Karolini, na Karibima i u Atlantiku je pobjedu odnio Puerto Rico, u Aziji Boracay na Filipinima, dok su u predjelu Australije i Južnog Pacifika najljepšima proglašeni Otoci Whitsunday (Whitsunday Islands).

U predjelu Afrike i Indijskog oceana čitatelji su za najljepši otok izglasali otočnu državu Maldive, dok je u Cape Breton u Kanadi proglašen najljepšim otokom u cijeloj Sjevernoj i Južnoj Americi.

Najljepšom zemljom koju vrijedi posjetiti publika smatra Indoneziju, a najljepšim gradom na svijetu izglasan je Charlestone u SAD-u.