Hollywood zavio u crno

Alec Baldwin ignorirao je 'zlatno pravilo' sigurnosti na snimanju filma, dvije osobe su u središtu istrage

23.10.2021 u 21:52

Bionic
Reading

Istraga o smrti direktorice fotografije Halynau Hutchins koju je u četvrtak poslijepodne na snimanju filma 'Rust' na ranču Bonanza Creek nenamjerno tijekom snimanja vesterna pogodio glumac Alec Baldwin nastavlja se u subotu. Stručnjak Zak Knight je objasnio što je sve pošlo po krivu na stravičnom setu filma

Pojavljuju se novi detalji koji bi mogli rasvijetliti tragediju koja je zavila Hollywood u crno. Pirotehničar i inžinjer za specijalne efekte na snimanjima komentirao je za Daily Mail kako je Alec Baldwin ignorirao je 'zlatno pravilo' sigurnosti tako što je uperio rekvizit ravno u neku osobu. Taj pištolj nije trebao imati u sebi prave metke.

'Kao prvo, na setu filma ne bi smjeli biti pravi meci. Pod broj dva, svaka osoba koja koristi rekvizite morala bi prvo provjeriti je li sve u redu s njima. I treće, nema razloga da ispred bilo kakve vrste pištolja na snimanju bude bilo koja osoba', izjavio je. Na snimanju se nikad ne događa da se pištolj uperi direktno u nekoga, nego se vjerodostojnost priče postiže montažom. Veliki broj ljudi je pogriješio u protokolu, a svaka nesreća je posljedica serije događaja', ističe.

Smatra i da je razlika u zakonima o oružju između Kalifornije i Novog Meksika možda doprinijela ovakvoj tragediji. U Kaliforniji, standard je da na snimanjima budu oružar i stručnjak za rekvizite. 'Pravila se razlikuju u svakom dijelu SAD-a', objasnio je. Drži da je puno stvari nedefinirano u raspletu cijelog događaja.

  • +3
Alec Baldwin Izvor: Profimedia / Autor: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Otkriven je identitet 24-godišnje oružarke Hannah Gutierrez-Reed koja je u kolicima na setu ostavila tri pištolja koji su trebala poslužiti kao rekviziti. Pomoćnik redatelja Dave Halls, iskusan profesionalac, dodao je oružje Baldwinu tijekom probe za scenu i rekao mu da je oružje 'hladno', filmskim žargonom bez pravog streljiva. Gutierrez-Reed kojoj je to bilo drugo filmsko iskustvo, u podcastu prošlog mjeseca je priznala da nije bila najspremnija za rad na snimanju filma 'Rust'.

Priznala je da joj je punjenje pištolja ćorcima predstavljao stres pa je pomoć potražila od oca, inače legendarnog i iskusnog oružara Thella Reeda koji je sradio na brojnim holivudskim produkcijama koji ju je počeo podučavati o oružju u dobi od 16 godina