UŽASNA NESREĆA

Poznati novi detalji nezapamćene tragedije na filmskom setu; sad je otkriveno tko je Baldwinu dao pištolj

23.10.2021 u 13:01

Bionic
Reading

Ne prestaju se stišavati dojmovi nakon strašne tragedije koja se dogodila na snimanju filma 'Rust' u kojoj je život izgubila snimateljica Halyna Hutchins te je ozlijeđen redatelj Joel Souza

Kako pišu strani mediji, sad je poznato i tko su osobe koje su odgovorne za oružje koje se našlo u ruci poznatog glumca Aleca Baldwina.

Glumcu je pištolj u ruke dao asistent režije, uz riječi kako je to 'hladni pištolj', što znači da u njemu nema pravih metaka. Samo par sekundi nakon došlo je do strašne tragedije.

U policijskim dokumentima se navodi kako je oružarka Hannah Gutierrez Reed na kolica na setu snimanja ostavila tri pištolja koja su trebala poslužiti kao rekviziti, dok je asistent režije Dave Halls jedan od njih predao Baldwinu te nije znao da je napunjen između ostalog pravim mecima. 'Hladan pištolj', rekao je Halls ekipi prije nego što je započelo snimanje, a to je značilo da je pištolj siguran za ispaljivanje.

  • +3
Alec Baldwin Izvor: Profimedia / Autor: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Samo nekoliko sekundi nakon, glumac je ispalio iz pištolja pravi metak koji je usmrtio snimateljicu i ranio redatelja, objavio je Daily Mail.

Hannah Gutierrez Reed (24), kći poznatog holivudskog oružara Thella Reeda već je radila i na filmu u kojem je glavnu ulogu imao Nicolas Cage dok Dave Halls također na filmskim setovima radi već neko vrijeme. Protiv njih zasad nije podignuta optužnica.

Kako se već pisalo, više snimateljskih ekipa proteklih tjedana napustilo set filma 'Rust' u znak prosvjeda zbog radnih uvjeta. Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su ogorčeni uvjetima rada na niskobudžetnom filmu: žalili su se na preduge sate koje su provodili na snimanju, preduga putovanja do seta, kao i plaće, jedan od članova ekipe sa seta, istaknuo je i kako nije bilo nikakvog jamstva kako se nezgoda s oružjem neće ponoviti te dodao da su na setu radili pod pritiskom i da su ih stalno požurivali.

Glumac Alec Baldwin shrvan je zbog te je uputio iskrenu sućut putem društvenih mreža.

'Nema riječi kojima bih mogao izraziti šok i tugu nakon tragične nesreće u kojoj je život izgubila Halyna Hutchins, supruga, majka i naša cijenjena kolegica. Surađujem s policijom kako bismo utvrdili kako se točno ova tragedija dogodila', napisao je u prvoj objavi Alec Baldwin.

U drugoj na svom Twitter profilu dodaje: 'U kontaktu sam s njezinim suprugom te sam mu ponudio podršku'.