tko je kriv?

Stručnjaci: 'Baldwin je koristio pištolj koji je u sebi imao i pravi metak'

22.10.2021 u 20:10

Bionic
Reading

Glumac je preko društvene mreže poručio da je šokiran i ožalošćen jer je usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins na setu u Novom Meksiku pucajući iz oružja koje je trebalo biti filmski rekvizit. Udruženje rekvizitora tvrdi kako je glumac usmrtio snimateljicu i ranio redatelja rekvizitom koji je sadržavao pravi metak

Policija je žutim trakama ogradila poprište tragedije, Alec Baldwin je ispitan, a detektivi traže odgovor na pitanje kako je moguće da je bez provjere predat glumcu koji se - vjerujući da puca ćorcima. U međuvremenu su stigli novi detalji oko nesreće koja je rezultirala smrću snimateljice Halyne Hutchins.

Prema IATSE Local 44, udruženju rekvizitera, kobni pištolj koji je pri snimanju koristio Alec Baldwin sadržavao je 'pravi metak', donosi Daily Mail. Tvrde da je iz rasporeda snimanja jasno da je odjel za rekvizite filma 'Rust' sačinjen od lokalne ekipe iz Novog Meksika, a ne od holivudskih profesionalaca. Ne zna se tko je bio rekviziter, a policija okruga Sante Fe kaže da će u petak nastaviti intervjuirati 'svjedoke s filmskog seta'.

  • +3
Alec Baldwin Izvor: Profimedia / Autor: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

'U pištolju su trebali biti ćorci, a posao rekvizitera na setu je provjeriti to prije nego što preda oružje glumcima, odnosno, onima koji će ga koristiti', izjavio je za Daily Mail Mike Tristano, 60-godišnji holivudski rekviziter s 30-godišnjim iskustvom koji je među ostalim radio na jednom filmu s Alecom 1998. godine te je rekao kako je glumac vrlo 'profesionalan i pažljiv'.

Tristano je dodao kako su se rekviziteri dužni pobrinuti da je glumac tamo gdje treba biti i da nikada ne uperi pištolj u ekipu na setu ili glumce. 'Na montaži je da učini da izgleda kao da je pištolj uistinu uperen u drugog glumca. Zbog toga su sad svi u industriji zbunjeni. Kako se to dogodilo trenutno je potpuna misterija', tvrdi iskusni oružar. vrlo sigurnim, pažljivim i profesionalnim".

Redatelj James Cullen Bressack rekao je da nakon ovog incidenta više nikada neće koristiti ćorke na svojim filmskim setovima. 'Nikad više neću koristiti ništa osim airsoft i gumenih pušaka u svojim filmovima. Ovo se nikada nije smjelo dogoditi. Ovo je tako s******', rekao je redatelj.

  • +2
Alec i Hilaria Baldwin Izvor: Profimedia / Autor: Andrew H. Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia