BLOG PEDALIRANJE

Naš bloger bicikl je nakratko zamijenio skijama i nema dileme - snježne vikende provedite u Delnicama!

18.02.2018 u 10:29

Bionic
Reading

Naš bloger proveo je još jedan snježni vikend u Gorskom kotaru. Osim utrke 'Generator Snow Bike i Run', trčao je i na skijama. Skijaško trčanje omiljena je disciplina gorana u ove zimske hladne dane.

Zima je pokazala svoje zube. U Delnicama gdje ima i najviše snijega, možete sresti i bicikliste, trkače, skijaše, sanjkaše, klizače ..  Vozimo bicikle, čak se i utrkujemo. I ne samo to krećemo se svim pomagalima po snijegu. Generator je slogan koji osmislila delničanka Zvjezdana Veljković. Koja je kao kako smo čuli kao mala prvo protrčala, a ne prohodala. Tako je ostalo i do današnjih dana, na veselje svih nas koji uživamo u njenim eventima na snijegu. Treba uvijek iskusiti nešto novo, te me privuklo da jedan dan provedem u Generator školici skijanja. Zimi manje vozimo bicikl. Ova kombinacija trčanja na snijegu učinilo mi se kao dobra bijela skijaška pedala. Preporučam - provedite Olimpijske dane na snijegu i naredne vikende u Delnicama.

Skijaško trčanje osvojilo me na prvu. Lagana oprema cipele i skijice omogućile su mi bez posebne pripreme da ih počnem gurati i sebe usput. Dok pohvataš tehniku više ti nije ni hladno. A nije teško savladati. Suprotna noga, suprotna ruka je i neki prirodan čovjekov korak. Tko bi me natjerao da ukrug trčim, no na skijama to je nešto posve drugo. Ipak svi volimo kada lagano klizimo snijegu. Još to sve u čarobnom gradu poput Delnica. Kako nam je Zvjezdana pojasnila kada se guramo klasično trčimo na skijama. Kada idemo u tzv. V korak koji smo također probali,  na slobodan način. Bilo je lijepo i jedno i drugo, no za 'Skateing' treba vještine. To će sigurno biti razlog da stanem na skije bar još jednom trčim po Gorskom kotaru. Ili se bar pokrenem na nekoj 'outdoor' dasci ili gumi.

  • +7
Generator Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Generator Snow MTB također je okupio puno poklonika vožnje biciklom po snježnoj podlozi.  Svaki učesnik koji je bio na Generator vikendu dobio je medalju u obliku pahulje. Biciklisti su vozili 6 i 18 kilometara. Japlenškim vrhom iznad Delnica vladali su biciklisti. Dobro su se neki morali pomučiti da prođu dulju dionicu. No, zadovoljstvo koje je svaki biciklist potom doživi na cilju je poseban. Uz zvučnu kulisu i pozdrav. Utrka je u jedno i fešta na otvorenom. I prilika za nova iskustva i druženje. Svakako najviše ovacija pokupio je vozač koji je ušao pješke u cilj, noseći bicikl na leđima. Evo i onaj koji uđe zadnji u cilj može steći simpatije. Uz finu klopicu i nagrade, posebno za bike kraljicu i kralja. Još jedan bike dan za čas je prošao. Uz naravno puno toplog čaja i druženja u Delnicama.

  • +6
Bike vlak Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Hrvoje, Dario, Igor i Ivan stigli su iz Zagreba vlakom. U posebnom bike vagonu bicikli su stigli do Delnica. Za bike priče tako je bilo i u vlaku vremena dok je vijugao i probijao se kroz Gorski kotar. Dečki su bili oduševljeni jer je uvijek lakše kada nakon pedaliranja još ne moraš voziti auto, već te vozi netko drugi. Svi zajedno fotkali su se u vlaku i na kolodvoru Delnice jer će ovaj Generator biti upamćen i po vožnji bike vlakom. Centar Delnice postao je već omiljeno okupljalište outdoor gostiju. Topla čokolada bila je za Igora povratak u dječačke dane. Mjesta za bicikliste uvijek se nađe koji su sve su češći gosti ovog ugostiteljsko i smještajnog objekta. Kako će ovaj  snijeg potrajati za aktivnosti na otvorenom biti će još puno prilike. Diljem Gorsko kotara odražavaju se sanjkaška natjecanja, u Delnicama ove nedjelje navečer i sanjkanje pod bakljama. Oni koji zavole Delnice zimi još će ih više i bolje doživjeti u proljeće ili ljeto. Niz novih staza i  bike iznenađenja grad Delnice i Turistička zajednica pripremaju za ovu sezonu.